Categories: Ελλάδα

Επίθεση με καυστικό υγρό: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε η 38χρονη – Τι θα υποστηρίξει

Share

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η κατηγορούμενη συνοδευόταν από τον δικηγόρο της, Μάνο Δραγωνάκη, και λίγο μετά τις 7:00 μπήκε από την πίσω πόρτα του κτηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, η διαδικασία στο γραφείο της ανακρίτριας ήταν γρήγορη, με την 38χρονη να ζητά και να λαμβάνει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της.

Δεν ήταν βιτριόλι, αλλά «καθαριστικό» το καυστικό υγρό υποστήριξε στις πρώτες δηλώσεις της, μέσω του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Λύτρας σε δηλώσεις του αμέσως μετά την παράδοση της στις Αρχές ανέφερε ότι η 38χρονη ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για μια μικρή ποσότητα υγρού, το οποίο πάντως όπως τόνισε δεν ήταν βιτριόλι, αλλά καθαριστικό.

Ο ίδιος είπε ότι η παράδοση της 38χρονης είχε προγραμματιστεί και είχαν ενημερωθεί οι Αρχές.

«Το μόνο που μου έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο υγρό, από αυτά που μας είπε, είναι ελάχιστης ποσότητας και είναι καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί» ανέφερε ο κ. Λύτρας.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μία κακοποιημένη γυναίκα, από τα λεγόμενά της. Έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της και μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο, δεν θέλω ακόμα να το πω θα το αναφέρει η ίδια , έγινε κάτι πάρα πολύ σοβαρό».

Η 38χρονη, εναντίον της οποίας ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε συνεντεύξεις της σε μέσα ενημέρωσης, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή όπως ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

Νωρίτερα οι Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε επτά σπίτια στην Κρήτη αναζητώντας την 38χρονη.

Κάμερες «έπιασαν» την 38χρονη

Να σημειωθεί ότι τις κινήσεις της 38χρονης έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να βγαίνει από το ξενοδοχείο με γρήγορα βήματα, να στρίβει αριστερά, να κινείται προς το λιμάνι και την τελευταία φορά που την «πιάνουν» κάμερες να βρίσκεται κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24, στο υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία δεν φαίνεται η γυναίκα να κάνει χρήση του κινητού της τηλεφώνου.

«Φορούσε μια φούστα και ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και από τον τρόπο που κινούνταν φαινόταν να θέλει να απομακρυνθεί γρήγορα από το σημείο» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
«Ίσως κατευθύνθηκε προς το λιμάνι, που είναι το πιθανότερο ή να ανέβηκε το δρόμο με κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας. Αναζητούμε κάμερες και σε άλλα σημεία» κατέληξε αρμόδια πηγή.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του 36χρονου

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του 36χρονου κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από την επίθεση.

Το καυστικό υγρό, του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό και νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μιλώντας στο Star είπε πως πρόκειται για χημικό έγκαυμα από οξύ.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι. Το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια. Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο», είπε η ίδια.