Ελλάδα

Επίθεση με καυστικό υγρό: Στη φυλακή η 38χρονη μετά την απολογία της

Η 38χρονη προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για την απολογία της στις 7:30 το πρωί με διαδικασίες- εξπρές ενώ μία ώρα αργότερα πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου και απολογήθηκε για τέσσερις περίπου ώρες.
Ακούστε το άρθρο

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η 38χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, μετά από την απολογία της στην ανακρίτρια. 

Η 38χρονη προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για την απολογία της στις 7:30 το πρωί με διαδικασίες- εξπρές ενώ μία ώρα αργότερα πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου και απολογήθηκε για τέσσερις περίπου ώρες.

Η ίδια, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, υποστήριξε ότι είναι μία γυναίκα που είχε κακοποιηθεί από το 36χρονο θύμα, προσθέτοντας ότι και εκείνο το βράδυ δέχθηκε ακόμη μία κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο. Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν φοβισμένη και για αυτόν τον λόγο δεν παραδόθηκε αμέσως στις Αρχές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 38χρονης, Απόστολος Λύτρας και Μανώλης Δρακωνάκης, σε δηλώσεις τους, τόνισαν ότι η πελάτισσά τους στην απολογία της απέρριψε τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης ακόμη μίας γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση, σημειώνοντας πως μετά την επίθεση με το υγρό, που είπε ότι ήταν καθοριστικό και το είχε προμηθευτεί από το διαδίκτυο, η ίδια έφυγε με τα πόδια από το ξενοδοχείο και μετά χρησιμοποίησε ταξί.

«Στην απολογία της δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές», ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Η κατηγορούμενη, εναντίον της οποίας ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε συνεντεύξεις της σε μέσα ενημέρωσης, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή όπως ανέφερε πως ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Σημειώνεται πως ο 36χρονος εν διαστάσει σύζυγός της νοσηλεύεται στο Θριάσιο και έχει βαθύ τρύμα στον τράχηλο, όπως δήλωσε η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής Μαρία Καλοφώνο, ενώ κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Κούγιας: Του έριξε το οξύ ενώ κοιμόταν

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του θύματος, με δηλώσεις του στον ΑNT1, η γυναίκα παρήγγειλε πέντε μέρες πριν το υγρό και τόνισε ότι το χρησιμοποίησε την ώρα που κοιμόταν το θύμα.

«Το αγόρασε και το παρέλαβε στο Γεώργιος Σταυρακάκης. Το παρήγγειλε στις 19, το παρέλαβε 21 και στις 22 το χρησιμοποίησε», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«Δεν γνωρίζω την προσωπικότητά της» είπε για την 38χρονη o κ. Κούγιας ενώ για την κατάσταση της υγείας του 38χρονου ανέφερε ότι δεν είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί, ενώ λίγο έλλειψε όπως είπε να χάσει τη ζωή του το θύμα: «Το μάτι έχει χαθεί, έχει χαθεί το μισό του πρόσωπο. Εάν ήταν λίγο παρακάτω κι έφτανε στην καρωτίδα θα είχε πεθάνει ο άνθρωπος αυτός. Είναι σακατεμένος. Τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά, αν ”κερδίσει” κάτι θα είναι μέρος της ορασεώς του. Έχει κάνει μόνο 10 εγχειρήσεις για το μάτι του».

Όλη η επικαιρότητα