Ελλάδα

Επίθεση με τραυματία αστυνομικό των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ακούστε το άρθρο

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Άγνωστοι εμφανίστηκαν στις 6.10 και άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που έκαναν αλλαγή βάρδιας.

Συγκεκριμένα, στις 06.10 το πρωί ο οδηγός της κλούβας των ΜΑΤ στάθμευσε το λεωφορείο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να αντικαταστήσει τη διμοιρία που είχε περάσει το βράδυ στο σημείο. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κατεβαίνουν οι σκοποί από το όχημα.  Τότε ήταν που οι δράστες γάζωσαν τη διμοιρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός από σφαίρες στα πλευρά, στο πόδι και στον γλουτό. Επίσης, σφαίρες έχουν γαζώσει το όχημα.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής με ποιο όπλο πυροβολήθηκε.

Στον ίδιο δρόμο στον αριθμό 57 έχουν βρεθεί ως τώρα τρεις κάλυκες από πολεμικό όπλο καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ένα άτομο το οποίο βγήκε στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Χαριλάου Τρικούπη και έριξε τουλλαχιστον τρεις σφαίρες.

Ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.   Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως στις 23/12/2008 ο “Επαναστατικός Αγώνας” είχε επιτεθεί με καλάνσικοφ και υποπολυβόλο MP5 σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Γουδί. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ρίξει μέσα από την Πολυτεχνειούπολη.

Στις 5/1/2009 η ίδια οργάνωσε με παρόμοια όπλα χτυπά διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και τραυματίζει σοβαρά τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη.

Παλαιότερα, στις 5/5/2004 τοποθετεί βόμβα στο ΑΤ Καλλιθέας.

Στις 29/10/2004, η οργάνωση πυροδοτεί βόμβα σε γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, ενώ διέρχεται από αυτήν λεωφορείο με διμοιρία των ΜΑΤ.

Και στις 30/4/2007 επιτίθεται με καλάσνικοφ, υποπολυβόλο MP5 και χειροβομβίδες κατά του ΑΤ Νέας Ιωνίας.

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις o εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως ανακοίνωσε τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι’ αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό»  είπε ο κ. Χρηστίδης.

Πηγή: thetoc.gr 

Όλη η επικαιρότητα