Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Γυναίκα παρατηρούσε την περιοχή για 5 ημέρες – Τι αποκάλυψε πρώην αστυνομικός

Ακούστε το άρθρο

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Την ώρα που οι αρχές προσβλέπουν στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και εξετάζουν το άλλοθι δύο γυναικών από το οικογενειακό περιβάλλον της 34χρονης, συνταξιούχος αστυνομικός αποκάλυψε ότι μία μαυροφορεμένη γυναίκα ερευνούσε το χώρο της επίθεσης επί πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1, ένας πρώην αστυνομικός και ιδιοκτήτης καφετέριας στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση με βιτριόλι,  μια γυναίκα κυκλοφορούσε στο σημείο επί πέντε ημέρες πριν την επίθεση και παρατηρούσε το χώρο μπροστά από την εταιρία, όπου η 34χρονη δέχθηκε το καυστικό υγρό.

«Επί πέντε ημέρες περνούσε μπροστά από την καφετέρια γύρω στις 9:00 το πρωί. Μία ημέρα πριν την επίθεση βρισκόταν στην εκκλησία και κοιτούσε προς το κτίριο που έγινε η επίθεση. Είχε μαύρα μαλλιά, φορούσε σκούφο και μαύρα ρούχα» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την επίθεση η μυστηριώδης αυτή γυναίκα δεν εμφανίστηκε ξανά, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ο οποίος δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία. Επανέλαβε δε ότι βρέθηκε στο σημείο ένα γάντι και μία μάσκα, στοιχεία τα οποία δεν πήραν οι Αρχές.

Άλλη η ηθική και άλλη η φυσική αυτουργός

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ξεπερνούν τους δέκα, ενώ μελετούν με κάθε λεπτομέρεια το υλικό που έχουν λάβει από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Μέσα σε αυτές τις 50 ώρες των βίντεο, προσπαθούν να εντοπίσουν ένα καθαρό πλάνο της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Παράλληλα, αναζητούν πιθανές προστριβές που μπορεί να είχε η άτυχη κοπέλα με άλλα πρόσωπα, και για το λόγο αυτό ελέγχουν εξονυχιστικά τους λογαριασμούς της στα social media.

Μεγάλης σημασίας είναι η ανάλυση της τηλεκάρτας που χρησιμοποίησε η δράστις προκειμένου να πραγματοποιήσει τις κλήσεις της, με την αστυνομία να καταλήγει στο συμπέρασμα, μετά την εξέταση διάφορων άλλοθι και μετά από έρευνες, ότι είναι διαφορετική η ηθική από τη φυσική αυτουργό.

Με απλά λόγια, έβαλε άλλη γυναίκα να ρίξει το βιτριόλι, προκειμένου η ίδια να έχει ακλόνητο άλλοθι και το άτομο που εκτέλεσε την εντολή να μην μπορεί να αναγνωριστεί από το θύμα.

Η γυναίκα που θεωρείται αυτήν τη στιγμή βασική ύποπτη φέρεται να είχε τσακωθεί στο παρελθόν με την 33χρονη.

Την ίδια στιγμή, με στοχευμένες ερωτήσεις και επίδειξη φωτογραφιών, οι αστυνομικοί κατά τις επισκέψεις τους στο Θριάσιο όπου νοσηλεύεται το θύμα, προσπαθούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη ή που μπορεί να έδωσε την εντολή σε άλλο πρόσωπο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πληροφορία που είχε δώσει ένας οδηγός ταξί για μια γυναίκα που επιβιβάστηκε στο όχημά του από το Παγκράτι με προορισμό την περιοχή της Καλλιθέας, δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε κατάσταση σοκ η 34χρονη

Η κατάσταση της υγείας της Ιωάννας  παραμένει  πολύ σοβαρή και οι γιατροί κάνουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να μην χαθεί η όρασή της από το αριστερό μάτι. Όπως είπε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας στο MEGA «βλέπει θολά από το ένα της μάτι». Η ψυχολογική κατάστασή της  δε, είναι άσχημη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τα επίσημα αποτελέσματα των από τις σαρώσεις των επικοινωνιών ίσως είναι η τελευταία ελπίδα στις έρευνες ώστε οι αστυνομικοί να αποκαλύψουν πλήρως την μασκοφόρο γυναίκα με το σατανικό σχέδιο.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην άτυχη 34χρονη επισκέφτηκαν την άτυχη γυναίκα που νοσηλεύεται για να δουν την κατάσταση της υγείας της και αν θυμήθηκε κάτι καινούργιο.

Ο κ. Λύτρας σημείωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι οι αρχές έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες με υπόπτους που ήθελαν να δείξουν στην 34χρονη, καθώς δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει κάποια φωτογραφία της δράστιδος την οποία προσπάθησε η αστυνομία να την καθαρίσει για αν τη δείξει στην Ιωάννα».

Ο κ. Λύτρας, αναφερόμενος στην υπερπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από την υπόθεση σημείωσε πως πολλά από αυτά που διαβάζει δεν ισχύουν.
«Έχω διαβάσει τα απίστευτα σενάρια, που δεν υπάρχουν».

via

Όλη η επικαιρότητα