Χωρίς κατηγορία

Επίθεση με βιτριόλι: Η εμφάνιση της δράστιδας κίνησε υποψίες

Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασε απαρατήρητη η γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλιμε βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα.

Την ημέρα της επίθεσης είχε σχεδόν 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η δράστις φορούσε καμπαρντίνα. Η αμφίεση της τράβηξε την προσοχή, κανείς, όμως, δε υποψιαζόταν τι θα ακολουθήσει.

Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο Star, την ημέρα της επίθεσης είδε τη δράστιδα λίγο πριν τις 9 το πρωί. Από το σημείο που στεκόταν, η γυναίκα με το βιτριόλι μπορούσε να δει την 34χρονη εκεί που πάρκαρε, αλλά και ποιος μπαίνει στην εταιρεία.

Η δράστις φέρεται να κρυβόταν σε ένα διαδρομάκι ανάμεσα στα δέντρα. Μόλις είδε την 34χρονη να σταθμεύει το αυτοκίνητό της κατευθύνθηκε προς την εταιρεία με γρήγορο βήμα. Η νεαρή γυναίκα, τη συνάντησε ξαφνικά μπροστά της. Τότε της έριξε το καυστικό υγρό και βγήκε τρέχοντας από την πολυκατοικία. Ωστόσο, δεν υπολόγισε ότι οι κάμερες που βρίσκονταν απέναντί της σε καταστήματα στην οδό Θησέως, την είχαν καταγράψει.

Οι πρόβες

Όσο και αν προσπάθησε η δράστης, δεν απέφυγε τα λάθη. Ένα από αυτά είναι και η επικοινωνία της με την εταιρεία ραδιοταξί, καθώς η φωνή της είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

Η άγνωση έκανε δύο κλήσεις σε ταξί για την παραλάβει από την Καλλιθέα και να την μεταφέρει σε περιοχή κοντά στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φορές η άγνωστη δράστης έκανε πρόβα για την επίθεση, καθώς κάμερες ασφαλείας την έχουν εντοπίσει με παρόμοια ρούχα, αλλά πάντα με σακίδιο πλάτης, να βρίσκεται σε σημεία κοντά στο γραφείο όπου εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα.

Επίσης, και τις δύο φορές, οργάνωσε τη διαφυγή της καλώντας ταξί, στην προσπάθειά της, όπως λένε οι Αρχές, να πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και με πρόβες να μπορέσει να εντοπίσει λάθη της ώστε το σχέδιό της να είναι απόλυτα επιτυχημένο και να αφήσει όσο λιγότερα στοιχεία μπορεί.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι και στις πρόβες που έκανε φορούσε περούκα και μάσκα.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στο νοσοκομείο είχαν μία ακόμη συνομιλία με την 34χρονη, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, φαίνεται να θέλει να συνεργαστεί και με όποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει ώστε να βρεθεί η δράστης.

Μιλώντας στους αστυνομικούς για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κοινωνικό της περιβάλλον, αποκάλυψε την ύπαρξη δύο ακόμη ατόμων, για τα οποία οι Αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν το παρελθόν τους, σε μία διαδικασία για την οποία έχουν μπει για όλα τα άτομα που είναι στο περιβάλλον της νεαρής γυναίκας.

via

Όλη η επικαιρότητα