Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ένιωσε μια μικτή ηθική ικανοποίηση»

Ακούστε το άρθρο

Η 34χρονη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, μέσω των δικηγόρων της

«Μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι την τελική δικαίωση» ένιωσε η 34χρονη Ιωάννα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, στο άκουσμα της σύλληψης της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της.

Η άτυχη Ιωάννα , μέσω των συνηγόρων της Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, δήλωσε ενώπιον του ανακριτή, παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. «Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας» ανέφερε σε δηλώσεις το ο κ. Λύτρας συμπληρώνοντας ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας, για το οποίο ενημερώθηκαν σήμερα, προκύπτει ότι τα στοιχεία σε βάρος της κατηγορούμενης είναι συντριπτικά. «Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας ενώ ο έτερος δικηγόρος της 34χρόνης, Νίκος Αλέξανδρος επεσήμανε «Θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια».

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, το οποίο ενδεχομένως ζητήσει η υπεράσπιση της κατηγορούμενης,  ο κ. Λύτρας τόνισε πως η ζήλεια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα ενώ χαρακτήρισε την κατηγορία «δεμένη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κατηγορούμενη, για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για το πλημμέλημα της απείθειας, κρίθηκε προφυλακιστέα. Η νεαρή γυναίκα όταν οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής επικαλούμενη κακή ψυχολογική κατάσταση και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί στο μέλλον.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 35χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού μακριά από τις άλλες κρατούμενες προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κινηθούν εναντίον της.

via

Όλη η επικαιρότητα