Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: “Καθαρά” βίντεο καίνε τη μαυροφορεμένη

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές για τη υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα αναμένεται να είναι οι νέες δηλώσεις της 34χρονης Ιωάννας, τη Δευτέρα, στους αστυνομικούς που θα μεταβούν στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με εγκαύματα στο πρόσωπο η γυναίκα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, καθώς οι αστυνομικοί θα έχουν και νέο τετ -α -τετ με την 34χρονη. Στο νέο “ραντεβού” θα της δείξουν βίντεο και φωτογραφίες υπόπτων, μήπως η Ιωάννα καταφέρει και αναγνωρίσει τη γυναίκα που της έριξε το καυστικό υγρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου, στον ΣΚΑΪ, οι αρχές έχουν επεξεργαστεί και “καθαρίσει” τα βίντεο με την πιθανή δράστιδα και αύριο – από τη στιγμή που θα δώσουν άδεια οι θεράποντες γιατροί- θα τα δείξουν στην Ιωάννα, καθώς και τα καρέ φωτογραφιών από τα βίντεο.

Η Αστυνομία ελπίζει ότι η άτυχη γυναίκα – η οποία παραμένει σε κατάσταση σοκ- θα θυμηθεί από τις εικόνες και θα αναγνωρίσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι.

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε αρχικά το ενδιαφέρον της στη μαρτυρία του 30χρονου πρώην συντρόφου της 34χρονης, με τον οποίο χώρισε πέντε μέρες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι, και μάλιστα είχαν καβγαδίσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, ο 30χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η προστριβή τους ξεκίνησε, διότι ανακάλυψε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο αποκάλυπτε, κατά τη γνώμη του, μία άλλη επαφή που είχε η 34χρονη με άτομο που εργαζόταν σε ιδιωτικό κατάστημα και ήταν σύζυγος γυναίκας από το στενό πριβάλλον της. Η ΕΛ.ΑΣ. εστίασε το ενδιαφέρον της σε αυτή την διένεξη και στα 3 – 4 πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε αυτήν, τα οποία όμως παρουσίασαν άλλοθι. Και το ίδιο το θύμα, όμως ανέφερε ότι “σε καμία περίπτωση η επίθεση εναντίον της δεν οφείλεται σε αυτή τη διαμάχη”. Στην αναφερόμενη, δε, επαφή της με τον ιδιωτικό υπάλληλο μίλησε για “ανύπαρκτη υπόθεση”.

Κάμερα “έπιασε” τη διαφυγή της μαυροφορεμένης – “Είχε ψυχρό βλέμμα” λέει μάρτυρας

Ενας καταστηματάρχης της περιοχής υποστηρίζει πως βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δράστη.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που δημοσίευσε η Real News, η μαυροντυμένη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης στην Καλλιθέα, είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια.

“Έστρεψα το βλέμμα μου αντίθετα και είδα μια γυναίκα να απομακρύνεται. Η “φυγή” της δεν κολλούσε με τον χαμό και τις κραυγές που εξελίσσονταν γύρω μας. Έτρεξα και την πρόλαβα. “Σταμάτα εδώ” της είπα και την άγγιξα. Δεν φοβήθηκε καθόλου, που κάποιος άγνωστος την άγγιξε”, ανέφερε χρακτηριστικά.

“Είχε ψυχρό βλέμμα. Φορούσε μαύρο παντελόνι, ένα γυναικείο πόλο, μάσκα προσώπου και τσάντα στον ώμο. Εγώ είμαι 1,78 ύψος και εκείνη την υπολογίζω στο 1,67. Είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια. Ναι θα την αναγνώριζα ξανά”, σημείωσε στη Real News.

Νέο βίντεο στα χέρια των Αρχών από τη διαφυγή της μαυροφορεμένης γυναίκας

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή της μαυροφορεμένης. Μία από τις κάμερες ασφαλείας, υλικό από τις οποίες εξέτασαν οι αστυνομικοί, “έπιασε” την μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα, δίνοντας νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Η έρευνα περιορίζεται σε τρία γυναικεία πρόσωπα και ιδιαίτερα σε ένα εξ αυτών, για το οποίο η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τη φυσική του παρουσία στον χώρο του εγκλήματος από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Τι υποστήριξε η θεία του θύματος

“Η Ιωάννα ήταν ένα αγαπητό παιδί, πρόσχαρο, ευγενικό και καλοσυνάτο. Δεν ξέρω τι συνέβη. Εγώ συνέχεια την συμβούλευα γιατί η μητέρα της είναι στο χωριό. Την είχα σαν κόρη μου και την αγαπούσα πάρα πολύ…”, δήλωσε η θεία της κοπέλας στον ΣΚΑΪ.

“Δεν μου είχε πει ότι την προβληματίζει κάτι ιδιαίτερα. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες την είδα κάπως και την ρώτησα τι συμβαίνει. Μου είπε ότι όλα ήταν καλά. Τόσο μίσος για την Ιωάννα δεν ξέρω γιατί…”, συνέχισε.

Στη συνέχεια είπε:

“Πριν δύο εβδομάδες δεν ήρθε για δουλειά, για να με βοηθήσει και να μου κάνει παρέα, αλλά δεν την ρώτησα πιο πολλά… Δεν μοιραζόταν μαζί μου πράγματα. Εγώ μερικά πράγματα τα καταλάβαινα. Δεν την ρώτησα ποιο θέματα την απασχολούσε… Με νέα της δουλειά ήταν πολύ ευχαριστημένη. Ήταν πολύ καλά…Ήταν πολύ προσεκτική και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Κλειστός άνθρωπος μπορεί να ήταν με τους συγγενείς, αλλά με τις φίλες θα έλεγε σίγουρα περισσότερα. Με την κόρη μου δεν έκανε ιδιαίτερη παρέα…”.

Όσο για το τι της είπε η 34χρονη όταν την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, αποκάλυψε: “Ανέβηκε μια κοπέλα από τα σκαλιά και μέχρι να αντιδράσω μου έριξε ένα υγρό στο πρόσωπο. Δεν ήξερε ακριβώς τι είναι. Ήθελε να κάνει σε κάποιον κακό. Δεν πρόλαβε να δει ποια ήταν το κορίτσι, όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν μου την περιέγραψε, αλλά μου είπε ότι φορούσε μάσκα…” .

Όλη η επικαιρότητα