Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Στο «μικροσκόπιο» το δρομολόγιο διαφυγής της μαυροντυμένης γυναίκας

Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν πέντε σημεία από τα οποία πέρασε η «βιτριολίστρια» το πρωί της 20ης Μαΐου – Τα τέσσερα στοιχεία που φέρνουν πιο κοντά τον εντοπισμό της

Κυψέλη-κυψέλη ψάχνουν οι αναλυτές της Ασφάλειας το δρομολόγιο διαφυγής της μυστηριώδους γυναίκας που το πρωινό της 20ης Μαΐου έριξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί με οδηγό το απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο της ύποπτης συνθέτουν κομμάτι-κομμάτι το παζλ της επίθεσης και βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λύση του μυστηρίου.

Ξέρουν τη φωνή της σατανικής «βιτριολίστριας της Αγίας Ελεούσας» καθώς έχουν «πιάσει» τηλεφώνημα 30 δευτερολέπτων που έκανε στο ραδιοταξί (συνολικά επικοινώνησε δυο φορές με την εταιρία), γνωρίζουν την εμφάνιση – σωματότυπο απο τις περιγραφές του θύματος, της οδηγού ταξί και φυσικά του φωτογραφικού καρέ (έγινε ειδική επεξεργασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ξεθολώσει), το απενεργοποιημένο κινητό της και ένα μέρος του δρομολογίου διαφυγής της.

Τώρα χρησιμοποιώντας τις κυψέλες που χρησιμοποίησε το κινητό της τηλέφωνο μόλις ενεργοποιήθηκε προσπαθούν να καταγράψουν όλο το δρομολόγιο που έκανε. Από την Αγία Ελεούσα με ραδιοτάξι μέχρι το δρομάκι πίσω από το Α΄ νεκροταφείο και το Καλλιμάρμαρο και στη συνέχεια μέχρι να χαθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχει πλέον την δυνατότητα να γνωρίζει πέντε σημεία που πέρασε η μυστηριώδης γυναίκα και προσπαθεί αναλύοντας τις σαρώσεις των στιγμάτων του απενεργοποημένου κινητού που εκτιμούν ότι ανήκει στην ύποπτη να την «λοκάρει» στα συγκεκριμένα σημεία. Μια διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα καθώς χρειάζεται να ελέγξουν δεκάδες κυψέλες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Στόχος είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία και να ασκηθούν διώξεις, έτσι ώστε να καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους τη συσκευή του τηλεφώνου της για να ξεκλειδώσουν όλα της τα μυστικά. Συγκεκριμένα, μέσω του GPS και των Google Maps μπορούν να δουν τα στίγματά της ακόμα και κατά τη διάρκεια που είχε απενεργοποιημένη τη συσκευή, ενώ αν το είχε βάλει σε λειτουργία πτήσης (flight mode), καθώς ναι μεν μπορεί να μην εξέπεμπε σήμα και να έδειχνε απενεργοποιημένο, εντούτοις η συσκευή συγκρατούσε τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας από όπου περνούσε.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους αξιωματικούς είναι η μεθοδικότητα με την οποία σχεδίασε και εκτέλεσε την επίθεση. Λες και ξεπατίκωσε μεθόδους CSI προκειμένου σε όλη τη διαδρομή της να σβήνει τα ίχνη της και να βάζει τρικλοποδιές στους διώκτες της.

Χαρτογράφησε τις κάμερες της περιοχής, ποιες λειτουργούν, προς τα πού στρέφονταν, ποιες ήταν τυφλές. Ολα ήταν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και ακρίβεια, όπως μια αράχνη εξυφαίνει τον ιστό της. Προμηθεύτηκε, όπως όλα δείχνουν, το βιτριόλι από το Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και διεύθυνση, ενώ χρησιμοποίησε ταξί που παρήγγειλε μέσω τηλεφωνικού θαλάμου για να την πάρει μακριά από το σημείο της επίθεσης.Και φυσικά, γνώριζε ότι το κινητό θα μπορούσε να την κάψει. Γι’ αυτό και φρόντισε να το απενεργοποιήσει το διάστημα που θα έστηνε καρτέρι και θα χτυπούσε με το καυστικό υγρό το θύμα της.

Όλη η επικαιρότητα