Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε η 35χρονη στον εισαγγελέα – Επικαλέστηκε ως άλλοθι τα… νύχια και τα μαλλιά της

Ακούστε το άρθρο

Πώς βρήκε το βιτριόλι – Τι στάση κράτησε έναντι του εισαγγελέα – Τι απάντησε στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα

Για λόγους… καλλωπισμού, και συγκεκριμένα για να φτιάξει τα νύχια της, απουσίαζε από την εργασία της την ημέρα που έγινε η επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, ενώ είχε την περούκα στο σπίτι της γιατί είχε αποτύχει η… βαφή που έκανε στα μαλλιά της!

Αυτό φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα η 35χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου στη Καλλιθέα. Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία της δικογραφίας, η προμήθεια της καυστικής ουσίας που κατέστρεψε το 93% του προσώπου της Ιωάννας έγινε μέσω Διαδικτύου από την 35χρονη και της στοίχισε μόλις 4,5 ευρώ!

Η κατηγορουμένη με κινηματογραφικό τρόπο οδηγήθηκε χθες στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος και της άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια. Εκεί η 35χρονη γυναίκα δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις και οι απαντήσεις που έδινε κάθε φορά αιφνιδίαζαν. Η ίδια ήταν ψύχραιμη και έδειχνε αποστασιοποιημένη από τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, η κατηγορουμένη ρωτήθηκε για ποιο λόγο αγόρασε την περούκα και τότε φέρεται να απάντησε ότι την προμηθεύτηκε επειδή δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και ήθελε να την έχει γιατί δεν της άρεσε το χρώμα τους. Ακόμη, η 35χρονη ρωτήθηκε και για τους λόγους για τους οποίους απουσίαζε από τη εργασία της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η Ιωάννα. Στην ερώτηση αυτή, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι εκείνη την ημέρα είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αρχές ρώτησαν ακόμη την κατηγορουμένη για τη σχέση της με το θύμα. Απαντώντας, η 35χρονη ανέφερε πως γνώριζε την Ιωάννα μέσω μιας ξαδέρφης της, δεν την ζήλευε όμως, όπως φέρεται να είπε. Σε ερώτηση δε για τον άνδρα που κατά την αστυνομία ήταν και η αιτία για τη ζήλια που ένιωθε, η κατηγορουμένη φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του χωρίς όμως να φοβάται ότι «τρίτο πρόσωπο» έχει μπει ανάμεσά τους«Ναι, ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη» ήταν μάλιστα η απάντηση που έδωσε η κατηγορουμένη στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση που δέθηκε η Ιωάννα.

vitrioli__3_
vitrioli__2_

Τι είπε για τα ρούχα

Η γυναίκα ρωτήθηκε όμως και για τα ρούχα που βρέθηκαν στο σπίτι της και συγκεκριμένα για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο. Τα ρούχα αυτά, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστις της επίθεσης σε βάρος της Ιωάννας. Σε αυτά τα ερωτήματα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι τέτοιες ίδιες καμπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες, πως είχε χρόνια να φορέσει το παντελόνι και πως το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στο στοιχείο που ήταν καθοριστικό για τη σύλληψη της γυναίκας ήταν το γεγονός ότι εκείνη συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Η 35χρονη φέρεται να καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο.

vitrioli__7_
vitrioli__5_

Όλη η επικαιρότητα