Ελλάδα

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Ήθελαν αίμα αστυνομικών – Στόχος ο σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ

Αίμα αστυνομικών φαίνεται πως ήθελε ο ένοπλος δράστης που πυροβόλησε εναντίον του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη και όχι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προς τα οποία δεν υπήρχε οπτική κατά κανέναν τρόπο από το σημείο βολής.

Για το περιστατικό μάλιστα, προχώρησε σε δήλωση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Οι πυροβολισμοί έπεσαν από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά όπου εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες, και η προέκταση της οδού Μεταξά είναι η Διδότου όπου βρισκόταν ο σκοπός και σώθηκε ως εκ θαύματος.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πλησίασε στη γωνία, στόχευσε και πυροβόλησε πεζός, χωρίς να ανταποδώσει τα πυρά ο σκοπός, που έπεσε για να καλυφθεί και ενδεχομένως τον ένοπλο ανέμενε συνεργός με μοτοσικλέτα κάτι που εξετάζεται, ενώ αναλύονται καρέ-καρέ από την Αντιτρομοκρατική τα βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες της περιοχής.

Πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα σε βάρος αστυνομικών

Η Αντιτρομοκρατική εξέταζε την πιθανότητα ο 29χρονος που συνελήφθη στην οδό Αλκαμένους να ετοιμαζόταν για χτύπημα στα Εξάρχεια, αφού είχε νοικιάσει για μερικές ημέρες διαμέρισμα στην περιοχή.

Πρόσθετα, στην Αντιτρομοκρατική είχαν φτάσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για προετοιμασία ηχηρού χτυπήματος με στόχο αστυνομικούς και έτσι μοιραία έχει σημάνει συναγερμός καθώς θεωρείται βέβαιο ότι παραμένουν ασύλληπτοι τυχόν συνεργοί του 29χρονου.

Η οδός Χαριλάου Τρικούπη και η Ζωοδόχου Πηγής αποκλείστηκαν από ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και στο σημείο έχει έσπευσε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την συλλογή καλύκων και λοιπών στοιχείων.

Σίγουρα από θαύμα λοιπόν δεν πλήρωσε ούτε ο σκοπός της διμοιρίας ούτε κάποιος περαστικός το μένος των αγνώστων δραστών, οι οποίοι αμέσως μετά την ενέργειά τους διέφυγαν.

Χτύπημα που θυμίζει «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βρισκόταν πίσω από την τελευταία ένοπλη επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί σε βάρος της κλούβας της διμοιρίας των ΜΑΤ φέτος τον Ιανουάριο, αλλά και για το αντίστοιχο χτύπημα που είχε πραγματοποιήσει σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ την παραμονή των ευρωεκλογών, τον Μάιο του 2014.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις με πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι και με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα