Μεσσηνία

Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Μανώλης Γλέζος

Ακούστε το άρθρο

Ημέρα συγκίνησης και αναγνώρισης ήταν η χθεσινή, καθώς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε μια λιτή τελετή αναγόρευσε το Μανώλη Γλέζο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής, ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και τα μάτια όλων των παρευρισκομένων είχαν στραφεί στον τιμώμενο Μανώλη Γλέζο.

Στην αρχή στο βήμα ανέβηκε ο αντιπρύτανης Γιώργος Ανδρειωμένος, που προσφώνησε τον Μ. Γλέζο, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη, καθώς και από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, αναπληρωτή καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά. Ο τελευταίος χαιρετισμός ήταν από τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, αναπληρωτή καθηγητή Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο.

Στη συνέχεια ακούστηκε στην αίθουσα το Laudatio Academica του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, Θανάση Χρήστου.
Όλη, δε, η αίθουσα σώπασε και ταξίδεψε μέσα από την προβολή του ομόλογου με τον τιμώμενο ιστορικού ντοκιμαντέρ.

Ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης του Τμήματος για την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με την περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον αντιπρύτανη.
Τιμητική πλακέτα στον κ. Γλέζο παρέδωσε εκπρόσωπος των φοιτητών, εκφράζοντας το θαυμασμό τους και χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα αγώνα και διεκδίκησης.

Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου για την τιμή που του έκαναν, ο «αιώνιος έφηβος», όπως τον χαρακτήρισαν προηγουμένως οι καθηγητές, Μ. Γλέζος, ξεκίνησε την ομιλία του με θέμα «τι είναι ιστορία».

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα