Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επιτυχείς οι μεταμοσχεύσεις του ήπατος και του νεφρού του 19χρονου που πέθανε σε τροχαίο στο Αγρίνιο

Καλή η εικόνα της υγείας των δύο ληπτών -ηλικίας 14 και 44 ετών- ύστερα από ολονύκτιες επεμβάσεις στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης - Ο δεύτερος νεφρός και η καρδιά του άτυχου νέου μεταφέρθηκαν σε Ιωάννινα και Αθήνα
Ακούστε το άρθρο

«Αν και πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες για να σιγουρευτούμε ότι όλα πήγαν καλά, εν τούτοις μπορούμε να πούμε ότι οι δύο λήπτες των οργάνων του 19χρονου από το Αγρίνιο, ένας 14χρονος και ένας 44χρονος είναι σε καλή κατάσταση.

Οι δύο επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν μέσα στη νύχτα και όλα δείχνουν πως εξελίχθηκαν ομαλά» τόνισε στο GRTimes, o διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Γενικού Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσουλφάς.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες έγινε γνωστό ότι το ήπαρ δόθηκε σε έναν 44χρονο λήπτη, σε χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε χθες αργά τη νύχτα και σύμφωνα με τον κ. Τσουλφά «δείχνει να έχει μια καλή εικόνα η κατάσταση της υγείας του. Βέβαια είμαστε ακόμα στην αρχή, όμως τα πράγματα μέχρι στιγμής κυλούν ομαλά».

Την ίδια στιγμή ο νεφρός του άτυχου νεαρού δόθηκε σε έναν 14χρονο λήπτη, σε επέμβαση που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση ολοκληρώθηκε και το όργανο δείχνει να λειτουργεί. Για ασφαλέστερη εικόνα ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα» υπογράμμισε ο διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου.

Να σημειωθεί ότι ο 19χρονος δότης από το Αγρίνιο, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο δυστύχημα και 11ήμερη «μάχη» στο νοσοκομείο της Άρτας. Αφότου η μάχη αυτή χάθηκε, οι γονείς του αποφάσισαν να χαρίσουν τα όργανά του προκειμένου να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Στο πλαίσιο αυτό η καρδιά του δόθηκε για μεταμόσχευση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας, ο πρώτος νεφρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ το ήπαρ και ο δεύτερος νεφρός μεταφέρθηκαν συνοδεία γιατρών και αστυνομικών της ομάδας Ζ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Όλη η επικαιρότητα