Ηλεία

Με επιτυχία η 1η Αιμοδοσία του 2017

Με το «δεξί» ξεκίνησε η αιμοδοτική χρονιά, αφού η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2017 πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καλλικώμου με τη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, και ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τη συγκέντρωση 24 πολύτιμων μονάδων αίματος.

Η πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς ήταν η 27η για τον Σύλλογο του Καλλικώμου που τα τελευταία χρόνια δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, αφού προστίθενται νέοι αιμοδότες, μεταξύ των οποίων αρκετά νέα παιδιά. Στο πλευρό των εθελοντών αιμοδοτών, ήταν όπως πάντα σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου, ο πρόεδρος Θανάσης Κουτσόπουλος, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Καρράς, η γραμματέας Θεανώ Μπινιώρη, ο ταμίας Γρηγόρης Σταματελόπουλος και ο έφορος δημοσίων σχέσεων Νίκος Πανταζής

Στην αιμοδοσία της Κυριακής, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, αφού παλιοί και νέοι αιμοδότες έδωσαν το παρών και αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Και το έκαναν με την πολύτιμη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Βιοπαθολόγο Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτών Αρετής Μπαρλαμπά και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Μέχρι το μεσημέρι, συγκέντρωσαν 24 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ 7 εθελοντές που δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν την Κυριακή για παροδικούς λόγους υγείας, θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Εκεί που μπορεί να απευθύνεται και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης που επιθυμεί να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του και να δώσει λίγο αίμα σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Η κοπή της πίτας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς, γίνεται και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού πατ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ευχόμενος καλή δύναμη στον Σύλλογο και να μέλη του για να συνεχίσουν να προσφέρουν, ενώ ευχές για καλή χρονιά σε όλους, έδωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Κουτσόπουλος. Τυχερός του φλουριού, μετά από κλήρωση, ήταν ο αιμοδότης, μέλος του Συλλόγου Ευστάθιος Ασημακόπουλος.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα