Επιτυχίες και διακρίσεις για μαθητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας στους αγώνες ρητορικής τέχνης

Μεγάλη διάκριση σημειώθηκε φέτος για το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά στους δεύτερους μαθητικούς αγώνες ρητορικής τέχνης που συνδιοργάνωσαν το διήμερο 10 και 11 Μαρτίου στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλας» το εργαστήρι αρχαίας ρητορικής και δραματικής τέχνης του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου , την ΠΕ Μεσσηνίας , το γραφείο σχολικών συμβούλων Μεσσηνίας και ο σύνδεσμος Φιλολογων Μεσσηνίας.

Πιο συγκεκριμένα ο μαθητής της Α’ Τάξης Νικόλας Μελάς πήρε το τρίτο βραβείο στον προτρεπτικό λόγο και η μαθήτρια Μαρία Δημητροπούλου της Β’ Τάξης το τρίτο βραβείο στην νοηματική ανάγνωση.

Σημειωτέον ο μαθητής Νικόλας Μελάς ήταν ο μικρότερος συμμετέχων στους τελικούς αγώνες και ο μοναδικός από την Α’ Τάξη Γυμνασίου. Μια ακόμα απόδειξη ότι ο πολιτισμός ξεκινά από την εκπαιδευτική δημιουργία. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες και ευχαριστούμε το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας για την δημιουργικότητα που παρουσιάζει.

 

Ι.Μποζίκας