Ηλεία

Επιτυχημένα «Κορίβεια 2018»

Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά «ζωντάνεψαν» με τις χαρούμενες φωνές και τον ενθουσιασμό τους το χωριό, ενώ οι μεγάλοι έγιναν για λίγο μικροί και διασκέδασαν με την ψυχή τους, στα «Κορίβεια 2018», μια διοργάνωση που μετρά 25 και πλέον χρόνια ζωής και γίνεται αφορμή – τις ημέρες του Πάσχα – να ανταμώνουν οι Ασπρασπιτιώτες και να θυμούνται τα παλιά.

Ανήμερα το Πάσχα, μετά το ψήσιμο του οβελία, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού, προκειμένου να συμμετάσχουν στα «Κορίβεια 2018», που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπρασπιτιωτών «Η Πρόοδος». Η μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ήταν η πιο μεγάλη επιβράβευση της προσπάθειας που κάνουν τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου, να κρατήσουν «ζωντανά» τα ήθη και έθιμα του χωριού τους, να ανταμώνουν συχνά και να «γνωρίζουν» τις επόμενες γενιές μεταξύ τους κάνοντας τα παιδιά – που ζουν και μεγαλώνουν μακριά από την γενέτειρα των γονιών τους – να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον τόπο και τις ρίζες τους.

Από 3,5 έως 68 ετών

Ο αγώνες πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις για τους ενήλικες (στο κέντρο του χωριού) και για τα παιδιά στο γήπεδο (στην περιοχή Αλώνια), με τους 50 και πλέον συμμετέχοντες, ηλικίας από 3,5 έως 68 ετών, να αγωνίζονται σε 14 διαφορετικές κατηγορίες, βάσει ηλικίας.

Με αθλητική περιβολή και με μπλουζάκια που δημιουργήθηκαν με το λογότυπο «Κορίβεια 2018» πήραν θέση στη γραμμή εκκίνησης και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να τερματίσουν πρώτοι, με το κοινό – φορείς, ντόπιους και επισκέπτες που παρακολούθησαν τις δράσεις – να τους εμψυχώνει.

Οι αγώνες ανέδειξαν 14 νικητές, οι οποίοι παρέλαβαν τα μετάλλια και τα κύπελλά τους σε ειδική τελετή που ακολούθησε στο κέντρο του χωριού, από τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, τον πρόεδρο Γιώργο Αδαμόπουλο, τον πρώην πρόεδρο και μέλος Βασίλη Δημητρόπουλο, τον αντιπρόεδρο Θωμά Φράγκο, την γραμματέα Ειρήνη Φλωροπούλου – Λιάβαρη, τον ταμία Κωνσταντίνο Διονυσόπουλο, αλλά και τον Παναγιωτή Δημόπουλο, εκ των ιδρυτικών μελών του ιστορικού συλλόγου των Ασπρασπιτιωτών αλλά και των Κοριβείων, που βοήθησε και αυτός την διοργάνωση και παρακολούθησε συγκινημένος τους αγώνες. Αναμνηστικά διπλώματα όμως, πέραν των νικητών, παρέλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες που δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν τα μέλη του Δ.Σ για την διοργάνωση. Κι αυτή η αποδοχή, ήταν που έφερε και τη σκέψη, την επόμενη χρονιά, στις δράσεις αυτών των ημερών, να ενταχθεί κι ένας ακόμα αγώνας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τρέξουν περιμετρικά του ποταμού και να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του χωριού.

Κυνηγώντας τον…θησαυγό

Μια ημέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Μεγ. Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε και το «Κυνήγι του χαμένου Θησαυγού», ενώ άκρως διασκεδαστικό και…πασχαλινό παιχνίδι, όπως μαρτυρά και το όνομά του, που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο – λόγω κακού καιρού – με τη συμμετοχή 22 και πλέον παιδιών να παίζουν και να διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Νικητής μπορεί να αναδείχθηκε ο μικρός Στάθης Κωνσταντόπουλος, αλλά ουσιαστικά όλα τα παιδιά κέρδισαν το πιο σημαντικό βραβείο, αυτό της συμμετοχής, της γνωριμίας, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας.

Όλη η επικαιρότητα