Ηλεία

Επιτυχημένη η αιμοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 φιάλες αίματος

 

Επιτυχημένη ήταν η αιμοδοσία που διοργάνωσε χθες στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο η Δημοτική Αστυνομία Πύργου σε συνεργασία με τον σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. νοσοκομείου Πύργου. Από τις εννέα το πρωί έως και τη μια το μεσημέρι το κατώφλι του Λάτσειου πέρασαν αρκετοί εθελοντές αιμοδότες για να στηρίξουν την γενικότερη προσπάθεια συγκέντρωσης αίματος. Το αποτέλεσμα άφησε ικανοποιημένους όλου όσοι στήριξαν την εθελοντική δράση αφού συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 φιάλες αίματος…

Στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία βρέθηκε και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος που τόνισε πως «Η δημοτική αρχή, μέσω της δημοτικής Αστυνομίας, αποδεικνύει για  μια ακόμα φορά την κοινωνική της ευαισθησία, σε συνεργασία με την πάντα πρόθυμη αιμοδοσία του νοσοκομείου Πύργου. Υπήρξε πολύ καλή ανταπόκριση από πλευράς εθελοντών αιμοδοτών σε ένα χώρο, όπως είναι αυτός του Λάτσειου, που είχε καταληφθεί από Υπηρεσιακές – Διοικητικές δομές του δήμου. Πλέον αποτελεί έναν ιδανικό πολυχώρο για πολλές δραστηριότητες με επίκεντρο τον Πολιτισμό αλλά και δραστηριότητες όπως η αιμοδοσία. Συγχαίρω τον κ. Αχτύπη και το προσωπικό της δημοτικής Αστυνομίας την οποία ενισχύσαμε μέσω διαγωνισμού με εταιρεία φύλαξης-σεκιούριτι. Δίνω συγχαρητήρια και στην κα Πανέτα και τους συνεργάτες της, την κα Παρασκευά και τον κο Βενιζέλο, που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα. Η αιμοδοσία είναι θείο δώρο, μια πράξη Χριστιανική. Το αίμα είναι αναντικατάστατο,  δεν παρασκευάζεται, είναι ζωή. Ουσιαστικά είναι ισοδύναμο με μεταμόσχευση ενός ιστού. Μαζί με την κα Πανέτα οργανώνουμε ένα κίνημα εθελοντών αιμοδοσίας που θα το στηρίξουμε υλικοτεχνικά».

Αναφερόμενη στην χθεσινή αιμοδοσία η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου δήλωσε ότι «Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που ήρθαν να αιμοδοτήσουν καθώς και σε όλους όσοι έχουν συμβάλλει στην εξάπλωση της ιδέας της αιμοδοσίας. Οι ανάγκες για αίμα στο νοσοκομείο του Πύργου δεν σταματούν και γι` αυτό καλούμε για μια ακόμα φορά όσους πολίτες είναι υγιείς άνω των 18 ετών και έως τα 65 να έρχονται να αιμοδοτούν 1-2 φορές το χρόνο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και να μην ζητάμε αίμα από τους συνοδούς των ασθενών. Επίσης να προσθέσω ότι όσον αφορά τον κορωνοιό δεν πρέπει να υπάρχει κανένα είδους φόβος αφού στο νοσοκομείο του Πύργου τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας ενώ όπως όλοι γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό δεν έχουμε νέα κρούσματα».

Ο αντιδήμαρχος Πύργου (αρμόδιος για την δημοτική Αστυνομία), Μαρίνος Αχτύπης ανέφερε πως «Η συγκεκριμένη αιμοδοσία αποτελεί μια προσπάθεια της δημοτικής Αστυνομίας Πύργου να στηρίξει την προσπάθεια των αιμοδοτών όλης της Ηλείας και τις ανάγκες  για αίμα στο νοσοκομείο του Πύργου. Η δημοτική Αστυνομία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο σε κάθε ευκαιρία και βρίσκεται πάντα δίπλα στους δημότες του Πύργου. Θεωρούμε χρέος μας να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη αίματος στην που παρατηρείται».

Όλη η επικαιρότητα