ΕΠΟ –Γ’ εθνική: Το πρωτάθλημα αρχίζει…

Share

Σέντρα επιτέλους στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με τη συμμετοχή 81 συνολικά ομάδων, και τις δύο Ηλειακές (ΠΑΟΒ και Αίαντα) να συμμετέχουν στον 4ο όμιλο!

Το πρωτάθλημα αρχίζει… και η εξέδρα πλημυρίζει, γίνεται «χαμός» σε κάθε γκολ, λέει το άσμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Με αυτή την ευχή, ρίχνονται στη μάχη και οι ομάδες της Γ’ εθνικής, ελπίζοντας όπως όλοι μας άλλωστε, σε καλύτερες ημέρες, και φυσικά μακριά από μια νέα καραντίνα. Μάλιστα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προσβλέπει σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη, ενισχυμένη ως προς τη συμμετοχή νεαρών Ελλήνων παικτών, καθώς και πιο ευέλικτη διοργάνωση. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε 7 ομίλους σε δύο γύρους, από τους οποίους θα υποβιβαστούν συνολικά 32 ομάδες. (Από τον 4ο των Ηλείων… οι έξι). Οι επτά ομάδες που θα πρωτεύσουν στους ομίλους θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση, σε ένα πρωτάθλημα ενός γύρου, με τις ομάδες να δίνουν ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, δηλαδή 3 εντός και 3 εκτός και οι τέσσερις πρώτες θα προβιβαστούν στη Super League 2.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με τη συμμετοχή 81 συνολικά ομάδων εκκινεί το Σαββατοκύριακο 23- 24 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο πανελλήνιας εμβέλειας πρωτάθλημα της χώρας, αυτό της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Με αρχή από φέτος και χρονικό ορίζοντα τριετίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσβλέπει σε μια ποιοτικά αναβαθμισμένη, ενισχυμένη ως προς τη συμμετοχή νεαρών Ελλήνων παικτών, καθώς και πιο ευέλικτη διοργάνωση.
Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε 7 ομίλους σε δύο γύρους, από τους οποίους θα υποβιβαστούν συνολικά 32 ομάδες. Οι εφτά ομάδες που θα πρωτεύσουν στους ομίλους θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση, σε ένα πρωτάθλημα ενός γύρου, με τις ομάδες να δίνουν ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, δηλαδή 3 εντός και 3 εκτός και οι τέσσερις πρώτες θα προβιβαστούν στη Superleague 2».

Η πρεμιέρα του 4ου ομίλου:

Ο 4ος Όμιλος βέβαια, δεν είναι διόλου βατός. Οι μισές ομάδες είναι άγνωστες για τους Ηλείους εκπροσώπους στην κατηγορία, καθώς φέτος υπάρχουν αντίπαλοι από την ΕΠΣ Πρέβεζας /Λευκάδας (Τηλυκράτης και Αχέρων Καναλακίου), από την Άρτα (Αναγέννηση Άρτας) και δύο ομάδες από την Αιτωλοακαρνανία, ο Παναγρινιακός και ο Αμβρακικός Λουτρού, που δεν έχουν υπάρξει ούτε αυτές αντίπαλες των ηλειακών ομάδων, σε αντίθεση με τον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητές:

Χρονάς και Νέος σφυρίζουν Αίαντα και ΠΑΟΒ!

Έξι αγώνες θα περιλαμβάνει η κάθε αγωνιστική του 4ου ομίλου, ενώ μια ομάδα θα έχει ρεπό, επειδή ο όμιλος απαρτίζεται από 13 ομάδες!
Εθνικός Σκ.- Αίας: Χρονάς, Ανδριανός, Καρράς (Αχαΐας)
Διαγόρας- Τηλυκράτης: Κακριδής, Μπουρτζοβίνης, Κλεπετσάνης (Κορινθίας)
Αναγέννηση Άρτας- Παναιγιάλειος: Χατζηπαναγιώτου, Γκέλης, Πάνος (Ηπείρου)
Ναυπατιακός- Διαβολίτσι: Αντωνιάδης (Κεφ.), Μπύρος (Ευρ.), Κουτσοχέρας (Αχ.)
Αχέρων- Παναχαϊκή: Καζανάς, Μπάκας, Γαλανόπουλος (Αιτ/νίας)
Αμβρακικός- ΠΑΟΒ: Νέος (Ηπείρου), Παπαλαζάρου (Θεσπρ.), Τσαντάς (Ηπείρου)

*Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 3 μ.μ.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΛΕΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ

Χωρίς προβλήματα στο Λουτρό…

Για το θετικό αποτέλεσμα παίζει σήμερα στον Αμβρακικό ο ΠΑΟΒ

Πρεμιέρα και για τον ΠΑΟ Βάρδας σήμερα στη Γ’ Εθνική στο Λουτρό της Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο για ακόμα μια χρονιά, να διατηρηθεί στις εθνικές κατηγορίες, εκεί όπου έχει εδραιωθεί την τελευταία δεκαετία (για ένατη σερί σεζόν στη Γ’ Εθνική). Η ομάδα της Βάρδας διαθέτει φέτος πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία στην κατηγορία και ευελπιστεί να είναι για άλλη μια σεζόν ανταγωνιστική. Έτσι, θέλει να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα. Καθώς, κάθε νίκη εκτός έδρας, θα μετράει… διπλά στον φετινό πολύ δύσκολο όμιλο, και αυτό θα επιδιώξουν στο Λουτρό. Το θετικό είναι πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν επιστρέψει. Για το ματς στο Λουτρό, μοναδική απουσία θα είναι αυτή του 28χρονου Αιγιώτη μέσου, Βασίλη Μαυρόπουλου, που ταλαιπωρείται εδώ και ενάμιση μήνα από μια θλάση στο γαστροκνήμιο, επέστρεψε βέβαια στις προπονήσεις, όμως δεν είναι έτοιμος!

Ο «άγνωστος»… Αμβρακικός Λουτρού;

Ο Αμβρακικός Λουτρού, λοιπόν, εκτός έδρας, είναι ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΟ Βάρδας, σήμερα. Μια ομάδα από την Αιτωλοακαρνανία, που εδρεύει στο Λουτρό, μια κωμόπολη 1.077 κατοίκων (ανήκει στον Δήμο Αμφιλοχίας), και έχει προβιβαστεί μόλις τα τελευταία χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Το 2020 ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική και η φετινή είναι η 2η συμμετοχή της στην κατηγορία. Πέρυσι τερμάτισε στην 8η θέση στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, σε ισοβαθμία με την Αναγέννηση Άρτας και έναν βαθμό πίσω από τον Παναγρινιακό. Σε αυτόν τον όμιλο, πρωταθλητής είχε στεφθεί ο Αχέρων Καναλακίου, ενώ ο Τηλυκράτης Λευκάδας κατετάγη 3ος. Φέτος στο μοναδικό επίσημο ματς που έδωσε ο Αμβρακικός, για το Κύπελλο Ελλάδας (1η αγωνιστική), ηττήθηκε με το βαρύ 7-1 από τον Α.Ο. Υπάτου του Ηλείου προπονητή Γιώργου Αντωνόπουλου, αλλά ήταν πολύ νωρίς στη σεζόν, στις 29 Αυγούστου.

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Χωρίς Ζοάο Ριτσούλι στη Ζάκυνθο!

Για να επαναλάβει αυτό που έκανε στο πρόσφατο μεταξύ τους φιλικό στη Ζάκυνθο θα αγωνιστεί σήμερα εκεί, ο Αίας Γαστούνης

Κανονικά και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αίαντα Γαστούνης, ενόψει της σημερινής πρεμιέρας στη Ζάκυνθο, κόντρα στον Εθνικό Σκουλικάδου, στις 3 μ.μ. στο «πλαστικό» γήπεδο Μαχαιράδου. Ένα ματς όπου ο Αλ. Γαβριλόπουλος και οι παίκτες του, θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να ξεκινήσουν με το «δεξί». Μοναδική απουσία αυτή του Ζοάο Ριτσούλι, του οποίου ακόμα δεν έχει βγει το δελτίο.
Για 2η σερί χρονιά… στη Γ’ εθνική!

Ο Εθνικός Σκουλικάδου, είναι μια ομάδα με την οποία γνωρίζεται… από την περσινή περίοδο ο Αίαντας, ενώ πρόσφατα οι δύο ομάδες έπαιξαν και φιλικό στη Ζάκυνθο με τον Αίαντα να επικρατεί. Κάτι που βέβαια θέλει να επαναλάβει και σήμερα, αλλά άλλο φιλικό και άλλο επίσημο ματς. Κάτι που ξέρει καλά ο Αλ. Γαβριλόπουλος και οι παίκτες του, οι οποίοι όμως θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να ξεκινήσουν με το «δεξί». Κύριο χαρακτηριστικό, ότι και οι δύο αντίπαλοι, παίζουν φέτος για 2η σερί σεζόν!