Γ Εθνική ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΟ: Στοπ… σε τοπικά πρωταθλήματα και Γ΄Eθνική – Στη Γ΄Εθνική ο Αίας Γαστούνης!

Ανεβαίνουν οι 8 πρωταθλητές της Γ΄ Εθνική  στην ανωτέρω κατηγορία. Παραμένουν στην Γ΄ Εθνική  εκτός  απροόπτου, οι ομάδες από τις θέσεις 2-10, δηλαδή 9 ομάδες σε κάθε όμιλο. Από εκεί και κάτω οι ομάδες υποβιβάζονται στα τοπικά. Οι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας κάθε ΕΠΣ προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική.

Η ΕΠΟ το απόγευμα της Τετάρτης 29/4 έριξε την αυλαία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας αλλά και φυσικά στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων. Έτσι λοιπόν,  το ποδόσφαιρο σταμάτα για φέτος έτσι άδοξα με το τρόπο που γίνεται λόγω του Κορωνοιού που έχει ισοπεδώσει τα πάντα.  Η Επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να τελειώσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κάτι που είχε αρχίσει να διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες πάρα πολύ έντονα. Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι 8 πρώτοι των ομίλων θα είναι εκείνοι που θα ανέβουν στην επόμενη κατηγορία χωρίς μπαράζ ανόδου. Τώρα,  αν αυτή θα είναι στην SL 2 ή στην FL θα αποφασιστεί πιθανόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την αναδιάρθρωση να είναι προ των πυλών και θα αφορά όπως όλα δείχνουν μια ενιαία  Β΄ Εθνική με 32 ομάδες που θα χωρίζονται σε 2 ομίλους των 16!  Από εκεί και πέρα υπάρχει έντονο παρασκήνιο για το ποιες ομάδες και στους 8 ομίλους θα μείνουν στην κατηγορία. Ως προς την παραμονή, όλα δείχνουν ότι θα μείνουν στην κατηγορία οι ομάδες από τις θέσεις 2-10 του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή να παραμείνουν στην κατηγορία 9 ομάδες σε κάθε όμιλο. Οι υπόλοιπες θα πάρουν την άγουσα για το τοπικό. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στα μέσα του Μάη καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με το πρωτάθλημα της FL και ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα υποβιβαστούν στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

 

Σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε ΕΠΣ και εδώ φαίνεται πως υπάρχει σύμπνοια απόψεων. Σταματάνε τα πάντα!

Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι να μην παιχθεί  ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι και με αυτήν την πρόταση συντάσσεται η πλειοψηφία των Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα. Βάσει της πρότασης αυτής, πρωταθλητής ανακηρύσσεται αυτός που προηγείται στη βαθμολογία κάθε κατηγορίας. Ως προς τον υποβιβασμό από τα τοπικά πρωταθλήματα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Είναι κάτι που θα κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ κάθε ΕΠΣ, άρα και της αντίστοιχης της ΕΠΣ Ηλείας , το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε όποια Ένωση υπάρχουν περισσότεροι από ένας όμιλοι, για την ανακήρυξη του Πρωταθλητή, θα εφαρμόζεται το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

Για τον υποβιβασμό στην Α΄ τοπική κατηγορία, την άνοδο και τον υποβιβασμό στις μικρότερες τοπικές κατηγορίες, θα αποφασίσει η εκάστοτε Ε.Ε. της τοπικής ΕΠΣ.

 

                         Τι  αναφέρει το άρθρο  20  του ΚΑΠ!

Το άρθρο 20 στην παράγραφο 10, αναφέρει ότι σε περίπτωση που ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δυο ή περισσότερους ομίλους και για το λόγο αυτό δεν είναι ενιαία η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγομένων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA. Και συγκεκριμένα:

Α) Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει με ομάδες του ομίλου τους.

Β) Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις ομάδες του ομίλου τους

Γ)Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει με τις ομάδες του ομίλου τους.

Δ) Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει με τις ομάδες του ομίλου τους

Ε) Στην περίπτωση που οι όμιλοι δεν έχουν ίδιο αριθμό ομάδων (ορίζονται αυτοί και) υπολογίζονται οι βαθμοί με ίσο αριθμό ομάδων, αφαιρουμένων των βαθμών που κέρδισαν οι υποψήφιες, των οποίων ο όμιλος έχει περισσότερες ομάδες, με τον τελευταίο-τελευταίους, ανάλογα της κατάταξης του ομίλου.

ΣΤ) Κλήρωση. Το άρθρο 20 του ΚΑΠ, θα απασχολήσει σίγουρα τη Β΄ κατηγορία της Ηλείας, καθώς η ΕΠΣΗ, θα κληθεί να διαμορφώσει την κατάταξη των ομάδων. Ως γνωστόν, η Β΄ κατηγορία, διεξάγεται σε τρεις ομίλους.

 

 

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Με κλήρωση ο κυπελλούχος!

Ένα από τα θέματα που έχουν προκύψει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψει ο κυπελλούχος, αφού στην Ηλεία βρισκόμασταν ακόμα στην ημιτελική φάση του θεσμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα προκύψει μετά από κλήρωση, πιθανότατα ανάμεσα στις 4  ομάδες(ΠΑΟ Βάρδας , Αλφειός Επιταλίου, Αίας Γαστούνης και  Δόξα Ν. Μανωλάδας), και αφού πρώτα ερωτηθούν από  την  διοργανώτρια ΕΠΣ Ηλείας, γιατί μπορεί κάποια από τις 4 αυτές ομάδες, να μην  θέλει  να συνεχίσει  στο θεσμό  του κυπέλλου της ΕΠΟ και στην επόμενη φάση, η οποία θα είναι ίδια  με πέρυσι, όπου  για όσους ενθυμούνται, ο ιστορικός Ξενοφών Κρεστένων, βρέθηκε αντίπαλος στο Στ. Πύργου με  το κραταιό Αιγάλεω!

Όλη η επικαιρότητα