ΕΠΣ Ηλείας Ποδόσφαιρο

ΕΠΟ: Την ερχόμενη Τετάρτη κρίνονται όλα

Ακούστε το άρθρο
  • Τα σενάρια που «παίζουν» είναι: Eίτε να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα Αύγουστο – Σεπτέμβριο , είτε να διακοπούν οριστικά!

Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με φόντο την πραγματοποίηση εκλογών τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr.
Την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι ο ορισμός τακτικής Γενικής Συνέλευσης και η ακύρωση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, που δεν έγινε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού, τα θέματα της οποίας θα συζητηθούν στην τακτική Γενική Συνέλευση.

Βασικό θέμα είναι η τροποποίηση του καταστατικού ώστε οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνουν τον επόμενο Ιούλιο και όχι τον Οκτώβριο, όπως προβλέπεται σε συνέχεια της συμφωνία με FIFA/UEFA.

Η τακτική Γ.Σ. θα οριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 30 Ιουνίου και εφόσον η τροποποίηση στο καταστατικό, για την οποία απαιτείται πλειοψηφία 3/4 περάσει, αλλά και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, οι εκλογές θα οριστούν για τον Ιούλιο.

Πρέπει πάντως να τονιστεί ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχε αφήσει ανοιχτό να δοθεί ένα έτος παράταση στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών επειδή οι εκλογές γίνονται στο έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, που φέτος αναβλήθηκαν.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της επόμενης Τετάρτης θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το Κύπελλο, τη Γ΄ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και ποια θα είναι η έδρα της Εθνικής στους αγώνες του Nations League.

Δυο σενάρια «παίζουν»  αυτή την ώρα  για τα τοπικά  πρωταθλήματα:  είτε να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα Αύγουστο – Σεπτέμβριο , είτε να διακοπούν οριστικά!

Σύμφωνα τώρα  με έγκυρες πληροφορίες της  «Πατρίς  – Σπορ»,  μέσα από την ΕΠΟ, τα σενάρια που «παίζουν» αυτή την ωρα για το μέλλον των πρωταθλημάτων  των Ενώσεων της χώρας μας είναι δυο: Το  πρώτο  λέει ότι τα πρωταθλήματα να σταματήσουν εδώ, αλλά όμως να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τους μήνες Αύγουστο  και  Σεπτέμβριο , να υπάρξει ένα κενό διάστημα ξεκούρασης 15 ημερών, και αμέσως να ξεκινήσει  η νέα περίοδος, 2020 – 21! Δηλ. γύρω στις 15 με 20 Οκτωβρίου!  Αυτό όμως το σενάριο τουλάχιστον  αυτή την ώρα δεν συγκεντρώνει  την πλειοψηφία των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων της χώρας μας!  Το δεύτερο και  πλέον  επικρατέστερο σενάριο, είναι αυτό που απαιτεί  η πλειοψηφία  των Ενώσεων  της χώρας μας, που ζητά να διακοπούν εδώ  και  τώρα τα πρωταθλήματα, και οι πρωταθλητές και οι ομάδες , είτε να ανέβουν κατηγορία, είτε να  πέσουν…, με την υπάρχουσα  βαθμολογία, έως δηλ. την διακοπή των πρωταθλημάτων!  Καθώς  είναι πολλοί  εκείνοι  που  φοβούνται μια πιθανή επανεμφάνιση  του Κορωναιού  τον  Σεπτέμβριο,  που ίσως… να μην  προλάβει να τελειώσει ούτε η σεζόν, 2019 – 2020!

Αρ. Κουλούρης:(Πρόεδρος  ΕΠΣ Ηλείας):

«Εξελίξεις μετά την απόφαση της ΕΠΟ»!

«Στην Ελλάδα, την ευθύνη των διοργανώσεων του ποδοσφαίρου, έχει η ΕΠΟ, σε συνδυασμό  βέβαια με τις αποφάσεις και της πολιτείας! Οι Ενώσεις διεκπεραιώνουν τα πρωταθλήματα. Η Ομοσπονδία λοιπόν, είναι αυτή που θα αποφασίσει και εμείς θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και δεν έχει κανένα νόημα να προτρέχουμε, να βιαζόμαστε. Ανάλογα με την πορεία που θα έχουν τα πράγματα, διότι δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον κορωνοϊό. Αυτό βεβαίως δεν εμποδίζει σε τίποτα τις Ενώσεις να κάνουν τις προτάσεις τους. Εμείς δεν έχουμε σαν ΕΠΣΗ καμία επαφή με άλλη ΕΠΣΗ, ούτε έχουμε δεχθεί κάποια κρούση. Θέση μου είναι αυτή που περιέγραψα παραπάνω. Να περιμένουμε να αποφασίσει για το θέμα η αρμόδια αρχή, που είναι η ΕΠΟ».

Γ’ Εθνική: Τα πιθανά σενάρια

Εδώ είναι δεδομένη η πρόθεση της ΕΠΟ για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, ωστόσο, μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι στο χέρι της. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και στην συνέχεια θα αποφασίσουν για το αν και πώς θα ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Ως δεδομένο, κομβικής σημασίας θεωρούνται από τους επιτελείς της ΕΠΟ,  οι κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με την άρση των μέτρων, και πιο συγκεκριμένα της άρσης της απαγόρευσης προπονήσεων που τελεί σε ισχύ από τα τέλη Μαρτίου, και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε  για τέλη Μαΐου. Βεβαίως, στη συζήτηση για μια πιθανή επανέναρξη του Πρωταθλήματος τίθενται και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται τόσο της δημόσιας υγείας, αλλά και του οικονομικού παράγοντα.  Αυτό θα τεθεί υπ’ όψιν της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη (29/4) και είναι αυτή, η οποία έχει την αρμοδιότητα να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Σε περίπτωση επανέναρξης του Πρωταθλήματος, ερωτηματικό είναι η διεξαγωγή των πλέι οφ ανόδου, καθώς, όπως έχει ήδη καταγραφεί, η τάση είναι για απευθείας άνοδο και των οκτώ πρωταθλητών στη Football League. Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ, την Εκτελεστική Επιτροπή.

Όλη η επικαιρότητα