Αθλητισμός

ΕΠΣ Ηλείας: Η νέα  προκήρυξη της  Α1 και Α2 Κατηγορία

Ακούστε το άρθρο

Αναρτήθηκε και επίσημα στην σελίδα της ΕΠΣ Ηλείας, όπως άλλωστε τόνισε και στην κλήρωση των πρωταθλημάτων ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Άρης Κουλούρης, η νέα προκήρυξη των πρωταθλημάτων, στην οποία αναλύονται ο τρόπος ανάδειξης του πρωταθλητή της Α1, και ο υποβιβασμός, καθώς και η άνοδος-υποβιβασμός στην Α2.

Α1 Κατηγορία

Ανάδειξη πρωταθλητή-Πλέι-οφ

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες play offs για την τελική κατάταξη των ομάδων. Συγκεκριμένα θα αγωνιστεί ο πρώτος (1ος) του πρώτου (1ου) ομίλου με τον δεύτερο (2ο) του δεύτερου (2ου) ομίλου και ο πρώτος (1ος) του δεύτερου (2ου) ομίλου με τον δεύτερο (2ο) του πρώτου (1ου). Ο πρώτος αγώνας play offs θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογική θέση. Ο δεύτερος αγώνας play offs θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την χαμηλότερη βαθμολογική θέση. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας (βαθμοί – γκολ) θα διεξαχθεί και τρίτος (3ος) αγώνας στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογική θέση της κανονικής περιόδου (δεν ισχύουν εκτός έδρας γκολ σε αγώνες play off και play out).

Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών ευνοείται η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογική θέση της κανονικής περιόδου. Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα δώσουν νέους αγώνες play offs μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ο ορισμός της έδρας του 1ου αγώνα θα προκύψει μετά από κλήρωση. Μετά το πέρας και των δύο αγώνων εάν υπάρξει ισοβαθμία θα ακολουθηθούν τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ (αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο, παράταση, πέναλτι).

Υποβιβασμός-Διεξαγωγή αγώνων πλέι-άουτ

Υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία δύο (2) σωματεία (η τελευταία ομάδα /όμιλο). Αναλυτικά: Θα διεξαχθούν αγώνες play out του τελευταίου με τον προτελευταίο του κάθε ομίλου σε περίπτωση που η βαθμολογική διαφορά στην διάρκεια της κανονικής περιόδου μεταξύ των δύο σωματείων είναι ίση ή μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών. Σε αντίθετη περίπτωση υποβιβάζεται απευθείας το τελευταίο βαθμολογικά σωματείο. Ο πρώτος αγώνας play out θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογική θέση. Ο δεύτερος αγώνας play out θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την χαμηλότερη βαθμολογική θέση. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας (βαθμοί – γκολ) θα διεξαχθεί και τρίτος (3ος) αγώνας στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογική θέση της κανονικής περιόδου (δεν ισχύουν εκτός έδρας γκολ σε αγώνες play off και play out). Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών ευνοείται η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογική θέση της κανονικής περιόδου.

Α2 Κατηγορία 

Η πρώτη (1η) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Δεν θα διεξαχθούν αγώνες play offs και οι ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 κατηγορία θα προκύψουν από την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος και τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ. Προβιβάζονται από την Α2 κατηγορία στην Α1 το ελάχιστο ένα (1) και το ανώτερο τέσσερα (4) σωματεία, ανάλογα με την πορεία των ομάδων μας της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής. Υποβιβάζονται τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος (10ος) και ένατος (9ος) απευθείας. Προβιβάζονται από την Β ́ Κατηγορία στην Α2 το ελάχιστο τρία (3) και το ανώτερο έξι 6) σωματεία.

Όλη η επικαιρότητα