ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: Οι δύο προϋποθέσεις για τους προπονητές

Η ΕΠΣ Ηλείας ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της την επιστολή του προϊσταμένου Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α., Βασίλη Κάκκου.
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΠΣ Ηλείας ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της την επιστολή του προϊσταμένου Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α., Βασίλη Κάκκου, προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικές Ενώσεις, για τις δύο προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι προπονητές που δηλώνονται από τα σωματεία στα φύλλα αγώνα.

Αυτές είναι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που χορηγείται από την Γ.Γ.Α. και η νόμιμη σχέση εργασίας- απασχόλησης με το σωματείο.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προπονητής αθλήματος είναι ο κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονητή του ίδιου αθλήματος η οποία χορηγείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συνεπώς, οι προπονητές που δηλώνονται από τα σωματεία σε φύλλα αγώνων ή σε δηλώσεις συμμετοχής σωματείων σε αγώνες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος του ίδιου αθλήματος και να έχουν νόμιμη σχέση εργασίαςαπασχόλησης με το αθλητικό σωματείο. Αν δεν πληρούνται και οι δυο προϋποθέσεις, αυτό συνιστά παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας με συνέπειες προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις. Στο επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε προγραμματίσει δειγματοληπτικά αναζήτηση στοιχείων για την περίοδο 2022-2023 και φυσικά έχει προγραμματιστεί έλεγχος για την περίοδο 2023-2024».

Όλη η επικαιρότητα