Αθλητισμός

ΕΠΣ Ηλείας: Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση Πλευριά!

13586_ph1.jpg

Τι επισημαίνει στην παραίτησή του και γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Κουλούρη


Η παραίτηση του Α\’ αντιπροέδρου Χρίστου Πλευριά και παράλληλα η ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ» ήταν το σημείο αναφοράς στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας!


Η παραίτηση υπεβλήθη λίγη ώρα πρν από την έναρξη της συνεδρίασης και θεωρείται σίγουρο ότι θα διαμορφώσει πιθανότατα ραγδαίες εξελίξεις τόσο στις διεργασίες που γίνονται αυτή την περίοδο για τις νέες εκλογές στην ΕΠΣ, όσο και στην ίδια την παράταξη του κ. Κουλούρη.


Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης στην παραίτησή του κάνει λόγο για «επεκτεινόμενο κλίμα έντονης δυσφορίας» ως προς τους χειρισμούς της σημερινής διοίκησης με αποτελέσματα επώδυνα για την ίδια την Ένωση, αλλά και στη δική του προσπάθεια να τα αποτρέψει.


Άφησε ταυτοχρόνως αιχμές για την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης επισημαίνοντας μονοπροσωπική διάσταση στη διαχείριση της διοίκησης και πρόσθεσε ότι η τωρινή κακή εικόνα δε συμβαδίζει με τους όρους και τις προϋποθέσεις δουλειάς έτσι όπως αυτοί προσδιορίστηκαν για τη θητεία του συγκεκριμένου Δ.Σ.


Αναλυτικά η επιστολή του Χρίστου Πλευριά έχει ως εξής:


« Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας έχει περιέλθει σε δίνη προβλημάτων για τα οποία τόσο εγώ προσωπικά όσο και κάποιοι εκ των συναδέλφων στο Δ.Σ. έχουν επισημάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν ώστε να υπάρξουν εγκαίρως και αποτελεσματικώς οι απαιτούμενες λύσεις και η απεμπλοκή από το αδιέξοδο στο οποίο μοιραίως φαίνεται να καταλήγουμε.

Από τη θέση που κατείχα έως τώρα, αφουγκραζόμενος τα μηνύματα ανθρώπων που στελεχώνουν σήμερα τις ομάδες μας και γενικότερα το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το επεκτεινόμενο κλίμα έντονης δυσφορίας, προσπάθησα να αποτρέψω τη συνέχιση μιας διολίσθησης, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά και επώδυνα για την Ένωσή μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανεξήγητη και απότομη αλλαγή κατεύθυνσης στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ.

Η προσπάθειά μου αυτή και πιθανότατα και άλλων συμβούλων προσκρούει δυστυχώς μέχρι σήμερα στη φαινομενικά συζητήσιμη, αλλά επί της ουσίας αδιάλλακτη στάση του Προέδρου και επικεφαλής της παράταξης «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ».

Μια στάση που έρχεται πολλές φορές σε αντίθεση με αρχές, θέσεις και επιδιώξεις που είχαν ξεκάθαρα διατυπωθεί και συναποφασισθεί ως ένα πλαίσιο δράσης, της προαναφερόμενης παράταξης πριν από τις εκλογές του 2009, όπως ακόμη και πριν από εκείνες του 2005.

Η κατίσχυση της μονοπροσωπικής διάστασης στη διαχείριση της διοίκησης, αποτελεί σήμερα, το προϊόν του συγκεντρωτισμού αρμοδιοτήτων σε ένα και μόνο άτομο, δηλαδή, στον Πρόεδρο, και καταδεικνύει στοιχεία ανασφάλειας, εσωστρέφειες και υπερβολικής καχυποψίας, βάσει της οποίας αντιμετωπίζονται τα σοβαρά θέματα της Ενωσης.

Η ανωτέρω τακτική, μετατρέπει το κορυφαίο όργανο της ΕΠΣΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο, σε όργανο τυπικώς διαδικαστικό, παρά τις φιλότιμες παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει οι Σύμβουλοι, για να λειτουργήσει με το κύρος και το περιεχόμενο που επιβάλλεται να έχει.

Στο ίδιο πνεύμα φαίνεται να κινούνται πολλές από τις Επιτροπές μας, ενώ κάποιες είναι ήδη ανενεργές τουλάχιστον επί μία διετία. Και η λειτουργία του γραφείου, την ευελεξία του οποίου είχαμε ανακοινώσει ως προγραμματική θέση, επιτυγχάνεται στοιχειωδώς από τη μοναδική υπάλληλο που διαθέτουμε χάριν και της δικής της υπερωριακής απασχόλησης.

Και τούτο αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα μιας κακής εικόνας της Ένωσής μας, που δε συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με τους όρους και τις προϋποθέσεις δουλειάς που προσδιόριζαμε για τη θητεία μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελήφθησαν και πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Γίνεται εμφανές ωστόσο, από την ίδια την πορεία μας στο χώρο, ότι υπάρχει πλέον, ένα χάσμα αντίληψης και πρακτικής που ο χρόνος όχι μόνο δεν το περιόρισε αλλά το μεγέθυνε.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε μια διοίκηση που κυριαρχεί το «ΕΓΩ» και όχι το «ΕΜΕΙΣ» και σε μία παράταξη που συνήθως δεν αποφασίζουν τα μέλη της, αλλά εσείς προσωπικά και το εξωθεσμικό προς την ΕΠΣΗ περιβάλλον σας, δεν μπορώ να έχω πλέον θέση.

Είναι ζήτημα αρχής και θέμα αξιοπρέπειας

Όλη η επικαιρότητα