ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: Σε εκκρεμότητα… η επικύρωση των βαθμολογιών

Το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί αυτήν την ώρα την ΕΠΣ Ηλείας, είναι το θέμα με την παραπομπή του Α.Ο. Μακρισίων ο οποίος ως γνωστόν τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α2, και με βάση την άνοδο του Πανηλειακού στη Γ΄ εθνική, ανέρχεται στην Α1 της ΕΠΣΗ!
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε ήδη στην 24η Ιουνίου, και ενώ η ποδοσφαιρική περίοδος ολοκληρώνεται επίσημα στις 30 Ιουνίου, η ΕΠΣ Ηλείας δεν μπορεί ακόμα να επικυρώσει τη βαθμολογία, τόσο της Α1, όσο και της Α2 κατηγορίας της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Καθώς υπάρχει η εκκρεμότητα από πλευράς της ΕΠΟ (λόγω της ένστασης του Πανηλειακού κατά του Πανθουριακού), η σχετική απόφαση, η οποία και δεν μπορεί να ενημερώσει επίσημα την ΕΠΣ Ηλείας για την άνοδο της ομάδας του Πύργου στη Γ΄ εθνική (βέβαια αυτό είναι μια τυπική διαδικασία)!

Όμως το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί αυτήν την ώρα την ΕΠΣ Ηλείας, είναι το θέμα με την παραπομπή του Α.Ο. Μακρισίων ο οποίος ως γνωστόν τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α2, και με βάση την άνοδο του Πανηλειακού στη Γ΄ εθνική, ανέρχεται στην Α1 της ΕΠΣΗ!

Όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί…, αν ο ιστορικός σύλλογος των Μακρισίων, δεν απαλλαγεί από την ΕΠΟ, στην οποία έχει παραπεμθεί από την ΕΠΣ Ηλείας, και συγκεκριμένα την Επιτροπή Δεοντολογίας!

Μάλιστα σύμφωνα με νεότερες έγκυρες πληροφορίες της «Πατρίς – Σπορ», ο Α.Ο.Μ., ζήτησε και πήρε προθεσμία έως την ερχόμενη Τρίτη, όπου και θα καταθέσει υπόμνημα στο Δικαστικό Τμήμα της ΕΠΟ, στο οποίο τον έχει παραπέμψει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ!

Πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο έως την 30η Ιουνίου να υπάρξει απόφαση, και να μπορέσει η ΕΠΣ Ηλείας να επικυρώσει τις βαθμολογίες. Έτσι είναι πολύ πιθανό να προσφύγει στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ και να ζητήσει, διευκρινήσεις για το τι πρέπει να κάνει, αν περάσει η 30η Ιουνίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι αν ο Α.Ο.Μ. δεν τιμωρηθεί θα αγωνίζεται του χρόνου στην Α1, ενώ σε περίπτωση τιμωρίας του, τη θέση του στην Α1 θα πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Κένταυρος Σωστίου.

Κατόπιν όλων αυτών, είναι «δεμένα» τα χέρια της ΕΠΣΗ, η οποία φυσικά δεν μπορεί αυτή την ώρα να προχωρήσει τον σχεδιασμό των πρωταθλημάτων της, για τη σεζόν 2022 – 23.

Όλη η επικαιρότητα