ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: «Το βάρος στην Α1, μας στενοχώρησε όμως το κύπελλο»

Σάκης Καραλάγας (Μέλος Ε.Π./ΕΠΣΗ): «Κλήρωση του κυπέλλου κάτω από το τραπέζι δεν έχω κάνει ποτέ μου»!
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη τύπου παρεχώρησαν χθες στα γραφεία της ΕΠΣΗ, ο πρόεδρος αυτής κ. Αρης Κουλούρης, καθώς και το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Σάκης Καραλάγας, με την παρουσία του Γεν. Γραμματέα κ. Ανδρέα Γκιόκα, και των μελών, Κυριάκου Κυριακόπουλου και Γιάννη Πρόκοπου! Αναφερόμενοι στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα και το κύπελλο!

ΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: «Τρείς αναβολές την ίδια σεζόν»!

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά αυτή που ολοκληρώθηκε, με πολλές ιδιαιτερότητες μετά την εποχή του κορωνοιού, την αδειοδότηση των γηπέδων, καθώς και το μητρώο! Όμως με την παρουσία της περιφέρειας και των Δήμων το ξεπεράσαμε! Ενώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την έλλειψη συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας! Έπρεπε όλοι να ρίξουμε νερό στο κρασί μας! Υπήρξαν αναβολές για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε εμείς, , που μας έφεραν πίσω! Έτσι φτάσαμε να παίζουμε Τετάρτη – Κυριακή, Άθως το πρόγραμμα στην Α1 κατηγορία δεν έβγαινε! Μιας και έπρεπε να δώσουμε στην ΕΠΟ τον πρωταθλητή μας για τα μπαράζ! Όμως στις 30 Σεπτεμβρίου η Γ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε τη διακοπή των πρωταθλημάτων και έτσι βρεθήκαμε στον αέρα… εις της 2 Νοεμβρίου! Η Α1 ξεκίνησε και πάλι στις 5 Νοεμβρίου! Μετά είχαμε νέα διακοπή λόγω των απινιδωτών. Με την ΕΠΣΗ να διακόπτει τα πρωταθλήματα για δυο εβδομάδες, ώστε όλες οι ομάδες να προμηθευτούν απινιδοτές! Και η κακοδαιμονία της σεζόν συνεχίστηκε στις 29 Φεβρουαρίου με την αναβολή λόγω των Τεμπών(3η αναβολή μέσα στην ίδια σεζόν)! Πως λοιπόν να βγει το πρόγραμμα, και που να βρεθούν κενές… ημερομηνίες για την ομαλή διεξαγωγή του Κυπέλλου»!

«Μας στεναχώρησε πολύ ο τελικός του κυπέλλου»!

«Πάντα ο τελικός του κυπέλλου της ΕΠΣΗ, είναι μια γιορτή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου! Και η μη κάθοδος του Αστέρα Αμαλιάδας μας στενοχώρησε πολύ! Στις 13 /5 η κα Λουμιώτη ενημέρωσε τις δυο ομάδες ότι θα παίξουν στις 24 Μαΐου! Όμως ο Αστέρας Αμαλιάδας στις 15 Μαΐου, έστειλε έγγραφο στην ΕΠΣΗ, που έλεγε ότι δεν θα κατέβει να αγωνιστεί! Ενώ στις 17 Μαΐου, ήρθε στην ΕΠΣΗ, και επιβεβαίωσε το γεγονός! Όμως η ΕΠΣΗ ζήτησε επίσημο έγγραφο ότι δεν θα κατέβει, κάτι που έγινε λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού και την ίδια μέρα, κατέληξε ο κ. Κουλούρης»!
ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΑΓΑΣ: «Κλήρωση του κυπέλλου κάτω από το τραπέζι δεν έχω κάνει ποτέ μου»!

«Από την άρχοι της σεζόν η στάση του προέδρου του Αστέρα απέναντι στο Δ.Σ. της ΕΠΣΗ και σε εμένα προσωπικά, ήταν προβληματική και προκατειλημμένη! Απόδειξε η στάση του στην σύσκεψη που έγινε για τον τελικό του κυπέλλου, όπου όχι μόνο δεν δέχτηκε καμία συζήτηση, αλλά μας έβρισε κι ολας! Λέγοντας ότι η ΕΠΣΗ, κυνηγά τον Αστέρα και όλη την Αθλητική Αμαλιάδα! Εμείς ως επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματα όλων των ομάδων και δεν μεροληπτούμε! Όσο για την κλήρωση του κυπέλλου, γίνεται από την αρχή για όλη τη σεζόν! Αρχικά κάναμε την πρώτη φάση στη διάρκεια της Γ.Σ., και κατόπιν στην ΕΠΣΗ, όλες τις άλλες φάσεις! «Κλήρωση του κυπέλλου κάτω από το τραπέζι δεν έχω κάνει ποτέ μου, τόνισε χαρακτηριστικά»! Δυστυχώς ο κ. Λυμπέρης χάλασε τη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κανοντας το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ατόπημα, χωρίς να σεβαστεί τους ποδοσφαιριστές της ομαδας του, που σιγουρα ηθελαν να παίξουν σε έναν τελικό, ιδιως οσοι δεν εχουν ξαναπαίξει! Ας τον κρινει η φίλαθλη κοινή γνωμη! Αλλωστε δεν είναι η πρωτη φορά που μας απειλεί ο Αστέρας!
«Δώσαμε βάρος στην Α1 κατηγορία, ώστε να βγει εγκαίρως ο πρωταθλητής»!

Κλείνοντας τη συνέντευξη το λόγο πήρε εκ νέου ο πρόεδρος κ. Αρ. Κουλούρης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «Δώσαμε βάρος στην Α1 κατηγορία, ώστε να βγει εγκαίρως ο πρωταθλητής! Αχούμε υποχρέωση τις ομάδες που διεκδικούν άνοδο στη Γ΄ εθνική(όποια και αν είναι αυτή), να τις προστατεύουμε, γιατί άλλωστε αυτές θα διαφημίσουν το ποδόσφαιρο μας , εκτός Ηλείας! Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣΗ που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2025, όμως τίποτα δεν αποκλείεται! Όλα θα κριθούν εκείνη τη στιγμή! Άρα αυτό σημαίνει , ότι θα εξαντλήσουμε και την τελευταία ημέρα της θητείας μας, απαντώντας σε όλους αυτούς που λένε για εκλογές τον Οκτώβριο! Κλείνοντας ανέφερε ότι η καινούργια Α1 κατηγορία, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, με πλει – οφ και πλει – αουτ»!

Όλη η επικαιρότητα