ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: O «χάρτης» της νέας σεζόν με βάση την ισχύουσα προκήρυξη

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχουμε να δούμε στην Ηλεία, επίσημο αγώνα πρωταθλήματος από τις 29 Φεβρουαρίου, και φυσικά σε όλους εμάς που έχουμε μεγαλώσει ιδίως με το ποδόσφαιρο να μας λείπει πολύ, όμως δεν γινόταν διαφορετικά, καθώς προέχει πάντα η υγεία! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από τώρα, δεν σκεφτόμαστε την καινούργια σεζόν!  Με βάση λοιπόν τις αποφάσεις της ΕΠΟ, η ΕΠΣ Ηλείας αυτή την ώρα,  υποχρεούται να προχωρήσει σε περαίωση των πρωταθλημάτων της, με βάση την τρέχουσα κατάταξη των ομάδων, δηλαδή όπως ακριβώς αυτή ήταν, πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού. Και αν στην Α1 και την Α2 δεν έχει πρόβλημα, στη Β΄ κατηγορία, η κατάταξη βγαίνει βάσει του άρθρου 20 του ΚΑΠ, καθώς έχουμε τρεις διαφορετικούς ομίλους. Η κατάταξη, έχει παγιωθεί πλέον και δεν μπορεί για κανέναν λόγο να αλλάξει. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει, βάσει του νόμου του κ. Αυγενάκη και της απόφασης της ΕΠΟ, είναι να ανεβάσει και να υποβιβάσει η ΕΠΣΗ, όσες ομάδες θέλει. Σήμερα λοιπόν η «Πατρίς της Δευτέρας», σας παρουσιάζει τη μορφή των κατηγοριών τη νέα σεζόν, σε περίπτωση που εφαρμοστούν φυσικά οι  υπάρχουσες προκηρύξεις σε Γ΄ Εθνική και ΕΠΣΗ, δηλαδή θα υποβιβαστούν από την Ηλεία, τόσο  ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, όσο  και ο Πανηλειακός.

Σε αυτή την περίπτωση, η κατάταξη των ομάδων έχει ως εξής, ανά κατηγορία:

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α1 κατηγορία

  1. Ολυμπιακός Ζαχ.
  2. Πανηλειακός
  3. Δόξα Ν.Μ.
  4. Ξενοφών
  5. Νίκη
  6. Ολυμπιακός Σ.
  7. Αλφειός
  8. Αστέρας
  9. Προοδευτική
  10. Πέλοπας
  11. Ηλειακός Β.
  12. Ολυμπιάδα
  13. Ερμής Πλ.
  14. Κεραυνός Βρίνας

*Δηλ. ανέρχονται μόνο από την Α2 οι, Ερμής Πλατάνου και ο Κεραυνός Βρίνας !

*Στην τριπλή ισοβαθμία Βρίνας , Θύελλας και Δάφνης , επικρατεί ο Κεραυνός Βρίνας, έχοντας στα μεταξύ τους ματς 9 βαθμούς, έναντι 6 της Θύελλας και 3 της Δάφνης  Ανδραβίδας!

Α2  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α2 κατηγορία

  1. Κουρτέσι
  2. Πέλοπας Πελοπίου
  3. Κόροιβος
  4. Θύελλα Πύργου
  5. Δάφνη
  6. Γεράκι
  7. Λ. Αστήρ
  8. Διγενής
  9. Ατρόμητος Β.
  10. Ηλειακός
  11. Πηνεία
  12. Λέοντες
  13. Αχιλλέας Ν.
  14. Κακόβατος

*Δηλ. στη νέα Α2, υποβιβάζονται, ΑΠΟ Κουρτεσίου , Πέλοπας Πελοπίου και Ν. Κόροιβος Κατσαρού, φυσικά με τα τωρινά δεδομένα, και ανέρχονται μόνο από τη Β΄ κατηγορία, οι Αχιλλέας Νεοχωρίου και ΠΑΟ Κακοβάτου!

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Β κατηγορία

  1. Μακρίσια
  2. Αετός Κ.
  3. Θύελλα Κ.
  4. Άρης Σ. 33
  5. Πηνειακός
  6. Ωλενιακός
  7. Κένταυρος Σ.
  8. Απόλλων Ν.Φ.
  9. Ατρόμητος Λ.
  10. Μυρσιναϊκός
  11. Αετός Αλπ.
  12. Δόξα Ελ.
  13. Αμαλιάδα
  14. Άφοβος
  15. Χειμαδιό
  16. Αργοναύτης
  17. Αμπελόκαμπος
  18. Θρίαμβος
  19. Αίολος
  20. Άρης Δ.
  21. Ίφιτος
  22. Πρίγκιπες
  23. Σμίλα 7
  24. Άρης Λ.
  25. Αγ. Γεώργιος
  26. Πήγασος
  27. Αγ. Δημήτριος
  28. Κάστρο
  29. Πρόοδος

*Όπως  βλέπετε 29 ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β΄ κατηγορία από τις περσινές ομάδες! Όμως η ΕΠΣΗ θα περιμένει πριν καταρτίσει και πάλι τους τρείς ομίλους, να δει αν δημιουργηθούν κάποιες νέες ομάδες, η αν επανακάμψουν, κάποιες που έχουν τα τελευταία χρόνια, αδρανοποιηθεί! Και αυτό μιας και τη νέα σεζόν, δεν θα υπάρχει και πάλι  η Γ΄ κατηγορία!

Τι  θα γίνει αν μείνουν στη Γ΄ εθνική, Πανηλειακός και Ζαχάρω

Στην περίπτωση κατά την οποία, ψηφιστεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ το σκέλος της πρότασης της Επιτροπής Διοργανώσεων, το οποίο προβλέπει να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ΄ Εθνική, τότε ο Ολυμπιακός Ζαχάρως και ο Πανηλειακός παραμένουν, και τη θέση τους στην Α1,  παίρνουν βάσει προκήρυξης, το Κουρτέσι και Θύελλα Πύργου. Αυτόματα παραμένουν στην Α2 τα Μακρίσια και ανεβαίνει και η Θύελλα Καρδαμά. Η Θύελλα Καρδαμά, αν και πρώτη στον όμιλό της, κατατάσσεται τρίτη, επειδή δεν υπολογίζονται τα ματς με τον ουραγό του ομίλου. Και αυτό καθώς το άρθρο 20 του ΚΑΠ, προβλέπει αφαίρεση τους, επειδή ο όμιλος διαθέτει μια ομάδα περισσότερη από τους άλλους ομίλους (η Θύελλα Καρδαμά έχει 17 ματς ενώ οι άλλοι δυο πρωτοπόροι 15).

Όλη η επικαιρότητα