ΕΠΣ Ηλείας

ΕΠΣ Ηλείας: Το παρασκήνιο της «επεισοδιακής» συνεδρίασης

Ακούστε το άρθρο

Δεν αντικαθίστανται όσοι δεν δηλώσουν συμμετοχή

 Μετά  τη μεγάλη αναδιάρθρωση των  τοπικών πρωταθλημάτων,  που προχώρησε  πρόσφατα η Ε.Ε. της ΕΠΣΗ , οπου τη σεζόν 2020 – 21 , η Α1 θα διεξαχθεί με 18 ομάδες, και η  Α2, θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, ενώ  σε ότι αφορά τη Β΄ κατηγορία, αυτή θα διεξαχθεί με τις υπόλοιπες ομάδες, χωρισμένες σε δυο ομίλους, αντί για τρείς που ήταν την προηγούμενη σεζόν, η ΕΠΣΗ προχωρά στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων!

Όμως  ένα  σημείο που την απασχολεί ιδιαίτερα,  σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Πατρίς – Σπορ»,  είναι αν δηλώσουν  συμμετοχή στα πρωταθλήματα που έχουν δικαίωμα, όλες οι ομάδες!

Ένας  βέβαια θεμιτός προβληματισμός , καθώς λόγω του Κωρονοιού και των συνεπειών αυτής, κάποιες  ομάδες και οι παράγοντες αυτών, δυσκολεύονται… ενόψει της νέας περιόδου! Τι θα γίνει όμως, αν π.χ. στην Α1 κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή , ο περσινός «ουραγός» της κατηγορίας, Ν. Κόροιβος  Κατσαρού! Για  το θέμα ρωτήσαμε κορυφαίο διοικητικό στέλεχος  της ΕΠΣΗ, και αν  σε μια τέτοια περίπτωση θα καλυφθεί , από τον πρώτο επιλαχόντα της Α2?  «Σε  καμία περίπτωση  μας ανέφερε,  δεν πρόκειται  να καλυφθεί η θέση ομάδας που δεν θα δηλώσει συμμετοχή. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο η κάλυψη τυχόν κενών που θα προκύψουν, ανέφερε  χαρακτηριστικά ? Αν δηλ. δεν δηλώσει  μια ομάδα , η Α1 θα γίνει με 17 ομάδες, και αν δεν δηλώσει και δεύτερη, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, και κάτι ανάλογο θα γίνει και στην Α2, ώστε να μην χρειαστεί να  αποδυναμώσουμε  τη β΄ κατηγορία, έτσι  ώστε να γίνει  με δυο ομίλους»!

Εναρμονιζόμενος πλήρως , με τα όσα  είχε δηλώσει πρόσφατα και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, κ. Άρης Κουλούρης:  «Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, ήταν αποτέλεσμα του προβληματισμού  των Ηλείων παραγόντων, για το  αβέβαιο  ποδοσφαιρικό μέλλον, ώστε  να ξεπεραστούν  τουλάχιστον  τα τετελεσμένα  δυσάρεστα  γεγονότα , της πανδημίας   covid19(διακοπή  πρωταθλημάτων, οικονομική ζημιά κ. λ. π.). Πιστεύουμε δε,  ότι αυτή η ρεαλιστική απόφαση, θα βοηθήσει το Ηλειακό Ποδόσφαιρο, να σταθεί  ζωντανό, στη δύσκολη αυτή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, και με αυτό το πνεύμα θα συνταχθούν  οι προκηρύξεις της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Γιατί για μας το ποδόσφαιρο ενώνει, δεν χωρίζει »!

 Αρκετές εντάσεις και μια  «ανάσα»… από τις εκλογές!

Και ενώ η συνεδρίαση της Ε.Ε./ΕΠΣΗ την περασμένη  Τετάρτη έγινε κεκλισμένων των θυρών,  η «Πατρίς – Σπορ»  φέρνει σήμερα στο φως της  δημοσιότητας, κάποια  γεγονότα! Το τελευταίο λοιπόν συμβούλιο της ΕΠΣΗ  στις 3/06/2020, παρουσίασε αρκετές εντάσεις και αρκετά απρόβλεπτα! Βασικότερο βέβαια σημείο έντασης ήταν, όταν παράγοντας – σύμβουλος , βγήκε εκτός  εαυτού, υπερασπίζοντας  μονομερώς τα συμφέροντα  της  ομάδας του,  για την οποία επί σειρά ετών υπηρετεί και αγωνίζεται για αυτήν, αλλά όμως τα τελευταία χρόνια δεν «βλέπει φως»! Εκεί  λοιπόν  ο κ. Άρης Κουλούρης  «αγρίεψε»… και  έθεσε ακόμα και θέμα πρόωρων   εκλογών  στην ΕΠΣΗ  στο τέλος Ιουνίου, δηλ. με την διαδικασία του επειγόντως, αν δεν περνούσε   η πρόταση για 18  ομάδες στην Α1,  και όχι  αυτή  εκείνων που ζητούσαν  20 ομάδες !  Όμως  ο  πρόεδρος της ΕΠΣΗ και η πλειοψηφία  των συνεργατών του , με την ψήφο τους, έβαλαν τα  «πράγματα στη θέση τους», και έτσι πάρθηκαν  οι  αντίστοιχες αποφάσεις, με γνώμονα  την ίση αντιμετώπιση, όλων των σωματείων της ΕΠΣΗ, όπως δήλωσε  πρόσφατα στη στήλη, ο κ. Κουλούρης »!

Όλη η επικαιρότητα