Κινηματογράφος Κόσμος

Επτά ταινίες τρόμου που έγιναν έμπνευση για αληθινά εγκλήματα

Ακούστε το άρθρο

Στον κινηματογράφο υπάρχουν πολλές ταινίες τρόμου που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Αλλά τι γίνεται όταν συμβαίνει το αντίστροφο και η μυθοπλασία γίνεται πραγματικότητα;

Παρακάτω θα διαβάσετε επτά περιστατικά στα οποία οι δολοφόνοι εμπνεύστηκαν από τις ταινίες:

7. Scream
H ταινία Scream κυκλοφόρησε το 1996 κι αποτέλεσε μια γερή προσθήκη στο είδος slasher με σατυρικό ύφος, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί μια πρωτότυπη ταινία τρόμου. Παρά τα κωμικά στοιχεία της, η ταινία δυστυχώς ενέπνευσε αρκετές δολοφονίες στην πραγματική ζωή.

Scream Knife

Τον Ιανουάριο του 1998, ο 16χρονος Mario Padilla και ο 14χρονος ξάδερφος του προκάλεσαν φρενίτιδα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γύρω από το λεγόμενο «The Scream Murder». Ο ξάδερφός του ομολόγησε ότι κρατούσε τη μητέρα του Padilla όσο εκείνος τη μαχαίρωνε 45 φορές! Οι δύο νεαροί ανέφεραν ότι εμπνεύστηκαν από την ταινία και μάλιστα είχαν αγοράσει και τις χαρακτηριστικές στολές.

Μια άλλη αξιοσημείωτη περίπτωση ήταν αυτή της Alisson Cambier. Μια μέρα, ενώ επισκέφτηκε τον φίλο της και γείτονα Thierry Jaradin, εκείνος της ρίχτηκε αλλά αυτή αντέδρασε άσχημα. Τότε εκείνος πήγε στο διπλανό δωμάτιο, φόρεσε το κοστούμι Ghostface και κρατώντας δύο μαχαίρια κουζίνας τη μαχαίρωσε 30 φορές, καταστρέφοντας την αριστερή πλευρά του σώματός της.

6. Saw
Οι ταινίες Saw περιστρέφονται γύρω από έναν σαδιστή δολοφόνο με το όνομα Jigsaw, ο οποίος θέτει τα θύματα του σε βασανιστικές προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν από αυτούς ακόμα και να ακρωτηριαστούν προκειμένου να ξεφύγουν από το θάνατο.

Saw 3D

Το 2009, δύο έφηβοι ηλικίας 14 και 15 συνελήφθησαν όταν η μητέρα του ενός τους άκουσε να σχεδιάζουν να απαγάγουν, να βασανίσουν και τελικά να σκοτώσουν μια μεγάλη λίστα ανθρώπων.  Τα δύο αγόρια είχαν λεπτομερή σχέδια για να δημιουργήσουν παιχνίδια στο στυλ της ταινίας Saw και είχαν προμηθευτεί ακόμα και κάμερες για να βιντεοσκοπήσουν τους φόνους, όπως ακριβώς έκανε και ο Jigsaw στις ταινίες.

5. Child’s Play
Στην ταινία ένας serial killer διεισδύει στο σώμα μιας κούκλας και εξαπολύει την εκδίκησή του εναντίον πρώην συνεργατών και όχι μόνο. Παράλληλα επιδιώκει να μπει στο σώμα του παιδιού που κατέχει τη συγκεκριμένη κούκλα ώστε να αποκτήσει ξανά ανθρώπινη υπόσταση.

Child's Play Andy

Το 1996 ο Martin Bryant, σκότωσε 35 ανθρώπους στην περιοχή Πορτ Άρθουρ της Αυστραλίας και τραυμάτισε 23. Ο ψυχίατρός του είχε δηλώσει μετά τη μαζική δολοφονία ότι είχε εμμονή με την κούκλα της ταινίας.

4. Nightmare On Elm Street
Στο A Nightmare on Elm Street αναμφισβήτητος πόλος έλξης είναι ο Freddy Krueger, ένας δαιμονικός τύπος με καμένο δέρμα που φορά στο ένα του χέρι γάντι με κοφτερές λεπίδες. Ο Freddy επισκέπτεται τα θύματά του στα όνειρά τους και όταν τα σκοτώσει, αυτά πεθαίνουν και στην πραγματικότητα.

Nightmare On Elm Street

Το 2004, ο σχιζοφρενής Daniel Gonzalez σκότωσε τέσσερις ανθρώπους την ώρα που κοιμόντουσαν και τραυμάτισε ακόμα δύο. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο δολοφόνος εμπνεύστηκε από την ταινία και είχε την επιθυμία να γίνει «διάσημος δολοφόνος». Μάλιστα βρέθηκαν επιστολές που έγραφε στον εαυτό του και περιέγραφε πόσο πολύ απολάμβανε να δολοφονεί και πως ένιωθε ότι μοιάζει με τον Freddy Krueger.

3. Rosemary’s Baby
Το Rosemary’s Baby (Μωρό της Ρόζμαρι) είναι μια ταινία του 1968 για μια έγκυο γυναίκα που φοβάται ότι ο σύζυγός της έχει υπογράψει συμφωνία με κάποια αίρεση λατρείας στον Σατανά, προσφέροντας το αγέννητο παιδί ως θυσία στις τελετουργίες τους. Η ταινία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Roman Polański.

Mia Farrow Rosemary's Baby

Το 1969 ο Roman Polański βρισκόταν για δουλειά στο Λονδίνο ενώ η έγκυος σύζυγός του, Sharon Tate, βρισκόταν στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες. Στις 8 Αυγούστου 1969, η Tate, το αγέννητο μωρό της και αρκετοί άλλοι δολοφονήθηκαν άγρια στο σπίτι που διέμενε με τον Polański. Μετά από μήνες χωρίς εξηγήσεις, τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από μέλη της οικογένειας Manson υπό την καθοδήγηση του Charles Manson, εγκληματία και ηγέτη αίρεσης.

2. Interview With The Vampire
Στις 17 Νοεμβρίου 1994, η Lisa Stellwagen και ο σύντροφός της Daniel Sterling, παρακολούθησαν την ταινία Interview With The Vampire (Συνέντευξη Με Έναν Βρικόλακα). Στις τρεις τα ξημερώματα η Stellwagen ξύπνησε και είδε τον Sterling να την κοιτάζει περίεργα ψιθυρίζοντάς της: «Απόψε θα πεθάνεις, θα σε σκοτώσω και θα πιω το αίμα σου».

Interview with the Vampire Tom Cruise Brad Pitt

Την επόμενη μέρα ο Sterling έσφαξε την Stellwagen, πίνοντας το αίμα από τις πληγές της. Αργότερα ομολόγησε ότι πίστευε σε βρικόλακες και η ταινία ήταν η αφορμή για να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα.

1. Queen Of The Damned
Η ταινία Queen of the Damned αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα» και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Αν Ράις. Το 2002, ο Allan Menzies δολοφόνησε τον φίλο του Thomas McKendrick αφού παρακολούθησε την ταινία περισσότερες από 100 φορές!

Queen Of The Damned

Ο Menzies ισχυρίστηκε ότι μία νύχτα τον επισκέφθηκε η Akasha, η μητέρα όλων των βρικολάκων που έπαιζε στην ταινία, τον διέταξε να σκοτώσει ανθρώπους και σε αντάλλαγμα θα του πρόσφερε την αιώνια ζωή ως βαμπίρ. Αφού ο Menzies μαχαίρωσε τον παιδικό του φίλο και τον χτύπησε με ένα σφυρί, ήπιε το αίμα του και έφαγε μέλη του σώματός του.

Πηγή: watchandchill.gr

Όλη η επικαιρότητα