Categories: ΕΠΣ Ηλείας

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Νέος… νταλκάς στα σωματεία με τις άδειες τέλεσης αγώνων

Share

Η γραφειοκρατία για τις ερασιτεχνικές ομάδες συνεχίζεται, με τις άδειες τέλεσης αγώνων να «φρενάρουν» την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Καθώς με επιστολή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενημέρωσε τις ΕΠΣ, ότι άδεια θα πρέπει να εκδίδει πλέον κάθε σωματείο ξεχωριστά και όχι ομαδικά. Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να έχει αθλητική ιδιότητα, να είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο ή να έχει κάνει την αίτηση μέχρι 30/7 και να προσκομίζει την άδεια του γηπέδου και το παραχωρητήριο.

Η ΕΠΣ σκοπεύει να κάνει την Τετάρτη συνάντηση με τα σωματεία για να ξεκαθαρίσει τη θέση της, ενώ θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστεί άδεια για όλα τα γήπεδα από την ίδια την ΕΠΣ.

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα στην ΕΠΣ Αχαΐας

Είναι οριστικό. Στη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας αποφάσισε την αναβολή της έναρξης των πρωταθλημάτων το προσεχές σαββατοκύριακο λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τις άδειες τέλεσης αγώνων.

Οι άνθρωποι της Ένωσης επικοινώνησαν με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι είναι αδύνατο να εκδοθούν όλες οι άδειες μέχρι την Πέμπτη. Έτσι τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο, με όποιες ομάδες έχουν εκδώσει άδειες τέλεσης αγώνων.

Κανονικά η Α1 της ΕΠΣ Ηλείας το επόμενο Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις κορυφαίου παράγοντα της ΕΠΣ Ηλείας, τα περισσότερα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, κάτι που συμβαίνει με των μικρότερων κατηγοριών, όπου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την άδεια τέλεσης αγώνων. Η άδεια τέλεσης αγώνων, είναι ένα χαρτί το οποίο εκδίδεται από τις διοικητικές περιφέρειες.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα γήπεδα των χωριών, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν έχουν κατορθώσει να νομιμοποιηθούν και να εγγραφούν στην ψηφιακή πλατφόρμα «Πέλοπας», την οποία έχει εισάγει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Να σημειώσουμε ότι αν μια γηπεδούχος ομάδα στερείται άδειας τέλεσης αγώνα, τότε σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα υποβάλλει ένσταση, το ματς κατακυρώνεται υπέρ της, με τέρματα 3-0 άνευ αγώνα.