Ποδόσφαιρο

Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ώρα… μηδέν – «Ας ρίξουν νερό στο κρασί τους, Πολιτεία και ΕΠΟ»

«Είναι τραγικό… αυτό που συμβαίνει  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κυριολεκτικά κοντεύουμε να «καούμε»… από τις προπονήσεις και τα φιλικά»!
Ακούστε το άρθρο

Όπως το περιμέναμε έτσι έγιναν τα πράγματα… Στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή, με τεράστια πλειοψηφία 57-4,  αποφασίστηκε η αναστολή επ αόριστον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Που σημαίνει πως τα ερασιτεχνικά και η Γ’ Εθνική μπαίνουν στο πάγο… άγνωστο για πόσο…

Όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα… Δεν είναι δυνατό οι ομάδες να έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τα τέλη του Ιουλίου και δύο μήνες μετά…,  ακόμα να παίζουν φιλικά… είναι αδιανόητο αυτό… Και για τη Γ’ Εθνική το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο,  γιατί υπάρχουν ομάδες με μεγάλο μπάτζετ που οι πρόεδροι πληρώνουν… χωρίς να γίνονται επίσημοι αγώνες… Τζάμπα δηλαδή… χωρίς λόγο… Το θέμα είναι αυτή η κόντρα του υπουργείου με την ΕΠΟ ποιόν θα βγάλει νικητή;;; Αυγενάκη η Μπαλτάκο;;; Γιατί αν κάποιος απ’ τους δύο δε κάνει πίσω τότε… Καλά Χριστούγεννα…

Με αφορμή λοιπόν αυτή την κατάσταση, η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε τη γνώμη κάποιων ειδικών του Ηλειακού Ποδοσφαίρου, και ιδού τι μας είπαν

ΑΡΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ηλείας):  

«Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε τώρα ως προπονητής, έχω μάθει ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα και όχι στα γραφεία! Και φυσικά πρωταγωνιστής είναι ο ποδοσφαιριστής! Αυτό που βιώνουμε τώρα, με την κόντρα  Αυγενάκη – ΕΠΟ, πιστεύω πως δεν εκφράζει κανέναν από εμάς, που έχουμε το γήπεδο για μια ζωή, ως δεύτερο σπίτι μας! Θέλω να πιστεύω πως τελικά θα πρυτανεύσει η λογική, θα μπει νερό στο κρασί όλων…, και σύντομα θα επιστρέψουμε στα γήπεδα»!

ΑΚΗΣ  ΠΑΛΟΥΜΠΗΣ (Υπ. Τύπου και Δημ. Σχέσεων ΠΑΟ Βάρδας):

«Αυτό που γίνεται τώρα, είναι πραγματικά ένας τραγέλαφος! Έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλιο, και αυτή την ώρα δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, και πως θα διεξαχθεί, μιας και ο χρόνος τρέχει, παρότι έχει γίνει και η κλήρωση! Πραγματικά παίζουν… με την υπομονή μας,! Δεν πάει άλλο, θα πρέπει εδώ και τώρα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, καθώς όσο περνά ο καιρός, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αργοσβήνει! Εκτός και οι ιθύνοντες, αυτό επιδιώκουν! Ας ρίξουν νερό στο κρασί τους, Πολιτεία και ΕΠΟ, καθώς  πέρα από το επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, υπάρχει και το ερασιτεχνικό, που όλοι εμείς υπηρετούμε αφιλοκερδώς για μια ζωή»!

ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΥΜΠΕΡΗΣ (Προπονητής Αστέρα Αμαλιάδας):

«Είναι γεγονός ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη χειρότερη φάση !  Ο προγραμματισμός  των περισσοτέρων ομάδων έχει πάει στράφι, και φυσικά εκείνοι που την πληρώνουν πρωτίστως, είναι οι διοικήσεις των ομάδων με τα τεράστια έξοδα που έχουν κάθε μήνα ! Φυσικά τα φιλικά δεν λύνουν το πρόβλημα, και  αυτή η κατάσταση μας έχει κουράσει!  Δεν θα μπορέσουμε όταν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, να παίζουμε, Κυριακή και Τετάρτη»!

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΡΙΛΛΑΣ(Προπονητής Ολυμπιάδας Γουμέρου):

«Αυτό που γίνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον του! Άπαντες έχουν κυριολεκτικά λιγώσει…(παράγοντες, παίκτες, προπονητές, ακόμα και εκείνοι οι λιγοστοί φίλαθλοι που μας παρακολουθούν)! Εδώ και τώρα θα πρέπει να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, γιατί την πληρώνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που τα τελευταία χρόνια , έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ λόγω του κορωνοιού! Δεν θα αντέξουμε να παίζουμε Κυριακή και Τετάρτες αν αυτό απαιτηθεί»!

ΝΙΚΟΣ ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ (Προπονητής Αλφειού Επιταλίου):

«Είναι τραγικό… αυτό που συμβαίνει  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Κυριολεκτικά κοντεύουμε να «καούμε» από τις προπονήσεις και τα φιλικά! Αλλά είχαμε προγραμματίσει ξεκινώντας νωρίς την προετοιμασία μας, και αλλά γίνονται πλέον στην πορεία! Εδώ και τώρα να βρεθεί μια λύση! Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο αυτή την τραγωδία! Δεν μας αφήνουν να χαρούμε αυτό που αγαπάμε… το ποδόσφαιρο! Εδώ και τρία χρόνια κάνουμε υπομονή, όμως ως πότε… θα γίνεται αυτό?».

ΑΛΕΞΗΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Γεν. Αρχηγός Ξενοφώντα Κρεστένων):

«Οδεύουμε ολοταχώς για την διάλυση… του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου! Αν αυτός είναι ο στόχος τους, ας βγουν να μας το πουν, να χαράξουμε και εμείς την πορεία μας, και να μην πληρώνουμε τσάμπα! Άλλωστε εμείς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν επιβαρύνουμε το κράτος, αλλά από την τσέπη μας και το υστέρημά μας, κρατάμε όρθιες τις ομάδες μας! Ας ρίξουμε  λοιπόν νερό στο κρασί τους ΕΠΟ και Αυγενάκης , γιατί δεν θα αντέξουν άλλο τα ερασιτεχνικά σωματεία»!

 

 

Όλη η επικαιρότητα