Ελλάδα

Έρχεται Δευτέρα ‘κόλαση’ – Χωρίς συγκοινωνίες

Ακούστε το άρθρο

Ημέρα ταλαιπωρίας θα είναι η Δευτέρα για το επιβατικό κοινό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του πολυνομοσχεδίου, με αιχμή του δόρατος τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της απεργίας.

Συγκεκριμένα, όπως έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου όλο το 24ωρο, καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

«Η κυβέρνηση της “ελπίδας” και των φρούδων υποσχέσεων, η κυβέρνηση που δεν δίστασε να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού πουλώντας «φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες» προχωρά ξανά σε μια πρωτοφανή και ανηλεή επίθεση που ανατρέπει κατακτήσεις όλων των εργαζομένων εδώ και πολλές δεκαετίες, παρεμβαίνοντας ακόμα και στο δικαίωμα για απεργία» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν εξάλλου την Δευτέρα, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του προαστιακού, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη λήξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η δίοικηση στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και τον υφυπουργό Εργασίας.  Ωστόσο, σε σχετική ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι οι ναυτεργάτες παραμένουν σε επιφυλακή και θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους μετά τις γραπτές προτάσεις και διευκρινίσεις στις δεσμεύσεις των αρμοδίων υπουργών.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα