Οικονομία

Έρχεται εθελούσια έξοδος στη ΔΕΗ

Ακούστε το άρθρο
Άνοιξε την πόρτα για πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού στη ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης με πρώτο σταθμό τους πλεονάζοντες εργαζομένους των λιγνιτικών μονάδων που θα πουληθούν.

Ειδικότερα στη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης Τύπου ο επικεφαλής της Επιχείρησης έκανε γνωστό πως τέτοια πολιτική θα ακολουθηθεί για την αποχώρηση εργαζομένων από τα εργοστάσια της Μεγαλόπολης. Υπαινίχθηκε δε και ανάλογη στρατηγική συνολικά στην εταιρεία τονίζοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των 10.600 εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ είναι 50 ετών.

«Απαιτούνται εργαζόμενοι νεότερης ηλικίας και ιδίως σε θέσεις επιστημόνων και επιτελικές», είπε χαρακτηριστικά

Την ανάγκη για μείωση του λειτουργικού κόστους θα δείχνει και το στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονεί η εταιρεία συμβούλων McKinsey: «Αυτό θα υποδεικνύει την ανασύνθεση του προσωπικού και θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές», τόνισε.

Αν και ο πρόεδρος, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, απέφυγε ευθέως να μιλήσει για πρόγραμμα εθελουσίας συνολικά στην εταιρεία, σημείωσε ότι χρειάζεται να συμπεριληφθεί στη συλλογική σύμβαση εργασίας καθώς και σε νομοθετική διάταξη η επίλυση της αδικίας του συμψηφισμού της απο- ζημίωσης της απόλυσης με εκείνη του εφάπαξ ώστε να δίνονται και επιπλέον κίνητρα.

Όλη η επικαιρότητα