Ηλεία

Έρχεται η γιορτή των λουλουδιών στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την 17η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, καθώς αποφασίστηκε η διεξαγωγή της από την Παρασκευή 12 Μαΐου έως και την Κυριακή 21 Μαΐου.

Ο δήμος Ήλιδας, η Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος, συνεργάζονται στενά το τελευταίο διάστημα προκειμένου να σχεδιαστεί η Έκθεση και να αποτελέσει και αυτή τη χρονιά πόλο έλξης για τους κατοίκους της Αμαλιάδας και ολόκληρης της Ηλείας.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην πλατεία Ανεμομύλου και η μέχρι στιγμής εκτίμηση είναι ότι θα λάβουν μέρος 20 εκθέτες, καθώς έχουν ήδη γίνει οι επαφές, αν και δεν αποκλείεται μέχρι την ημέρα της έναρξης να προστεθεί και κάποιος ακόμη, εφόσον βεβαίως υπάρξει χώρος.

Το πρόγραμμα

Η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 12 Μαΐου και τα εγκαίνια θα τελεστούν το Σάββατο 13 Μαΐου, με διάφορα χάπενινγκ. Μάλιστα το βράδυ των εγκαινίων έχει προγραμματιστεί και επίδειξη από το ΙΕΚ ‘Σμαρνάκης’, καθώς οι σπουδαστές θα κάνουν μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό και τις σπεσιαλιτέ τους θα απολαύσουν οι επισκέπτες.

Τόσο τη βραδιά των εγκαινίων όσο και όλες τις ημέρες που θα διαρκέσει η Έκθεση, θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική και χορό, ενώ σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Για το Σάββατο 20 Μαΐου προγραμματίζεται και η Ιππική παρέλαση, η οποία θα είναι η 3η Ιππική παρέλαση που πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης.

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η διαμόρφωση του χώρου και το στήσιμο των περιπτέρων στην πλατεία Ανεμομύλου, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την Παρασκευή 12 Μαΐου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και όλες τις παράλληλες δραστηριότητες.

Όλη η επικαιρότητα