Καιρός

Έρχεται κύμα κακοκαιρίας: Πότε θα χτυπήσει, ποιες περιοχές «απειλεί»

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχουμε φτάσει στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο ο καιρός παραμένει ανοιξιάτικος και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του φθινοπώρου, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή.

Σύμφωνα, όμως, με την τελευταία ενημέρωση από τους μετεωρολόγους το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα, με τις θερμοκρασίες και τα φαινόμενα να… φορούν (επιτέλους) τα φθινοπωρινά τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, για αύριο, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, που ακολουθούν «δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, για τον καιρό, από φαινόμενα καθώς η βδομάδα θα κυλήσει χωρίς βροχές».

Μοναδική εξαίρεση στην καλοκαιρία αυτή ίσως αποτελέσουν τα ανατολικά των Δωδεκανήσων, κυρίως δηλαδή η Ρόδος και το Καστελόριζο, όπου για αύριο ο καιρός αναμένεται να είναι πρόσκαιρα βροχερός. Για τις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος αύριο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, ενώ οι βοριάδες θα εξασθενήσουν περαιτέρω, φτάνοντας κατά το μέγιστο τα 5 μποφόρ.

«Η Πέμπτη θα κυλήσει όπως και η Τετάρτη»

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, «η Πέμπτη θα κυλήσει όπως και η Τετάρτη», με κάποια πρόσκαιρα σύννεφα να σχηματίζονται στα ανατολικά και με μια μικρή πιθανότητα να κινηθούν λίγο προς τα δυτικά. Ωστόσο, ούτε και την Πέμπτη αναμένεται να υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση, θα είναι επίσης μια ηλιόλουστη μέρα.

Αναφορικά με την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Για το Σάββατο αναμένονται, εκ νέου, κάποια σύννεφα από το Λιβυκό, που ενδέχεται να πυκνώσουν στη νότια Πελοπόννησο «και να δώσουν κάποιες ψιχάλες ή και τοπική βροχή. Είναι μικρή, όμως, η πιθανότητα», ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου μέσα από το δελτίο για τον καιρό στην ΕΡΤ3.

Έτσι, όλη την εβδομάδα, ο καιρός αναμένεται να κυλήσει καλά, χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα, με τον ήλιο να εξακολουθεί να λάμπει και τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν σχετικά αμετάβλητες.

Πότε χαλάει ο καιρός

Παρ΄όλα αυτά, έντονη μεταβολή του καιρού αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και κυρίως στα μέσα αυτής.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, από τις 22 και 23 Οκτωβρίου ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει.

Αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό, που θα εμφανιστεί στη Μεγάλη Βρετανία, θα κινηθεί νοτιανατολικά, μετά θα περάσει στην κεντρική Μεσόγειο, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει να επηρεάζει και την Ελλάδα.

Με αυτή την αλλαγή του σκηνικού, βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους, αρχικά στη δυτική Ελλάδα. Από τις 23 και 24 του μηνός, όμως, υπάρχουν ενδείξεις για βροχοπτώσεις και στα υπόλοιπα μέρη της χώρας.

via

Όλη η επικαιρότητα