Ηλεία

Έρχεται λύση για το δημοτικό Ανδραβίδας – Συνάντηση Λέντζα με την υφ. Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

Ακούστε το άρθρο
  • Δεν αποκλείεται και επίσκεψη της υφυπουργού στο Δήμο
  • Συνάντηση Λέντζα και με Περιφερειάρχη για την μετακίνηση των μαθητών

Την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης να λειτουργήσει  το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας με το πρωινό ωράριο και σε συγκεκριμένες  διάσπαρτες αίθουσες μετέφερε στην υφυπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας στην συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στο Υπουργείο.

Ο δήμαρχος θα ανακοινώσει σήμερα το αποτέλεσμα της συνάντησης με την υφυπουργό που έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Η υφυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαφωνεί με την πρωινή λειτουργία του σχολείου.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσκεψη της υφυπουργού στην Ανδραβίδα, κάτι που αποτελεί και επιθυμία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο δήμαρχος συνοδευόταν από την πρόεδρο του ΔΣ κ. Γεωργία Κακαλέτρη και την αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Αλεξάνδρα Γιαννίτση

Ο κ. Λέντζας θα συναντηθεί και με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για να τον ενημερώσει για το θέμα αλλά και για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών με το ΚΤΕΛ.

Στο μεταξύ χθες το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ Ανδραβίδας Κυλλήνης με μοναδικό θέμα  ηµερήσιας διάταξης: «Λήψη απόφασης για παραχώρηση αιθουσών διδασκαλίας για τη λειτουργία του ∆ηµοτικού Σχολείου Ανδραβίδας».

Η εισήγηση του Γιάννη Λέντζα

Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας δήλωσε στην εισήγησή του τόνισε: « Όπως γνωρίζετε µετά τον σεισµό του Μαΐου που έπληξε ιδιαίτερα την Κοινότητα Ανδραβίδας, το ∆ηµοτικό Σχολείο Ανδραβίδας υπέστη σοβαρές ζηµιές και η αποκατάσταση τους είναι χρονοβόρα. Έχουν δροµολογηθεί διαδικασίες για την µεταστέγασή του σε κοντέινερ που θα τοποθετηθούν σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο ∆ήµος και αναµένεται το δηµοτικό Σχολείο να λειτουργήσει εκεί σε 5-6 µήνες. Η ∆/νση Α/θµιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας µε το αριθ. 6345/3-9-2019 εξαιρετικά επείγον έγγραφό της, εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 11/9/2019, µας καλεί να την ενηµερώσουµε άµεσα για τον χώρο και τις ώρες λειτουργίας του ∆ηµοτικού Σχολείου Ανδραβίδας.

 

Οι 11 αίθουσες

Και ο κ. Λέντζας συνέχισε: «Κατόπιν των ανωτέρω και µετά από διαβούλευση µε τον Σύλλογο ∆ιδασκόντων Ανδραβίδας και µε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεµόνων, προτείνεται το ∆ηµοτικό Σχολείο Ανδραβίδας να λειτουργήσει πρωινές ώρες και να διατεθούν για την λειτουργία του οι παρακάτω αίθουσες: -4 αίθουσες στο υπάρχον ∆ηµοτικό Σχολείο Ανδραβίδας -1 αίθουσα στο Γυµνάσιο Ανδραβίδας -1 αίθουσα στον Παιδικό Σταθµό Ανδραβίδας -1 αίθουσα στο Νηπιαγωγεία Ανδραβίδας και -4 αίθουσας στο Γυµνάσιο Νεοχωρίου»

Οι τοποθετήσεις

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και τοποθετήσεις δηµοτικών συµβούλων.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Διονύσης Μάλιαρης επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί λύση εντός των διοικητικών ορίων της Ανδραβίδας. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ναμπίλ Μοράντ τόνισε πως θα πρέπει με την πρόταση να συμφωνήσει και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Η διευθύντρια του δημοτικού κ. Στεργίου Μαριάννα τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι η μοναδική για να παραμείνει το πρωινό ωράριο λειτουργίας.

Η ομόφωνη απόφαση

Τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε το ∆ηµοτικό Σχολείο Ανδραβίδας να λειτουργήσει πρωινές ώρες και να διατεθούν για την λειτουργία του, εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις 11/9/2019, οι παρακάτω αίθουσες: -4 αίθουσες στο υπάρχον ∆ηµοτικό Σχολείο Ανδραβίδας -1 αίθουσα στο Γυµνάσιο Ανδραβίδας -1 αίθουσα στον Παιδικό Σταθµό Ανδραβίδας -1 αίθουσα στο Νηπιαγωγεία Ανδραβίδας και -4 αίθουσας στο Γυµνάσιο Νεοχωρίου

Όλη η επικαιρότητα