Ηλεία

Έρχεται το πρώτο καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Επιτάλιο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΛΟΣ”

Το δικό του «στίγμα» στα κοινωνικά-πολιτιστικά δρώμενα και στην καθημερινότητα δίνει ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος “Επί της Αλός”, Επιταλίου. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε από την ανάγκη ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του Επιταλίου που –όπως υποστηρίζουν τα μέλη του- έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης καθώς συνδυάζει φυσική ομορφιά, θάλασσα, βουνό και τον Αλφειό ποταμό. Όλα τα παραπάνω μπορούν να προσδώσουν στο Επιτάλιο μια ξεχωριστή θέση κι αυτός είναι ο σκοπός και η βασική επιδιώξη του συλλόγου…

Μάλιστα ο σύλλογος φέτος το καλοκαίρι – παρά τις αντίξοες- λόγω του κορωνοϊού, συνθήκες- διοργανώνει το πρώτο του φεστιβάλ υπό τον τίτλο «Επιτάλιο 2020 – Καλοκαιρινό φεστιβάλ». Ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει τρείς εκδηλώσεις, με το ξεκίνημα να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, με την συναυλία του κιθαρίστα Γιώργου Καφεντζή.

Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ρόη Βελισσάρη, μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόνισε πως «Αυτό που επιθυμούμε στον σύλλογο τον οποίο εκπροσωπώ είναι να “ζωντανέψουμε” και να ψυχαγωγήσουμε το χωριό μας, φέρνοντας τις τέχνες και τις δράσεις στον τόπο μας, ώστε να μην υστερούμε κατά το δυνατό από τα αστικά κέντρα. Ευχαριστούμε θερμά τον δήμο Πύργου για την στήριξή του στην προσπάθειά μας και σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε χωρίς οικονομικό αντίτιμο, αλλά με πολλή χαρά και κέφι, τηρώντας όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να είμαστε ασφαλείς και υγιείς».

Ξεκίνημα με κιθαριστική απόλαυση

Η πρώτη εκδήλωση-συναυλία, παρέα με τον Γιώργο Καφεντζή, θα φιλοξενηθεί στον ήχο-κήπο του αρχοντικού Μαστροβασιλόπουλου, στην έδρα του συλλόγου, στο Επιτάλιο, με ώρα έναρξης στις 9:30 μμ. Κατά την διάρκεια της συναυλίας ο βραβευμένος Ηλείος κιθαρίστας θα παρουσιάσει κλασική μουσική και έντεχνα ελληνικά σε μια μοναδική unplugged εμπειρία.

Banda Morena
και «Σινεμά στις πλατείες»…

Η συνέχεια των φεστιβαλικών εκδηλώσεων στο Επιτάλιο θα περιλαμβάνει μια μοναδική συναυλία με το επιτυχημένο μουσικό σχήμα «Banda Morena» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου 2020, στον χώρο του Παιδόκοσμου, στο Επιτάλιο (ώρα έναρξης στις 9:30 μμ).

Τέλος, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν με προβολή ταινίας, μέσω της δράσης «Σινεμά στις πλατείες» (που υλοποίει για ένα ακόμα καλοκαίρι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους). Στις 17 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Επιταλίου θα προβληθεί η ταινία «Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο» (2019, σκηνοθεσία Katja Benrath), που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες της θαρραλέας, αστείας και μοναδικής πρωταγωνίστρια της.

Όλη η επικαιρότητα