WEB tv Ηλεία

«Πονοκέφαλος» οι αλλαγές στις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

«Πονοκέφαλος» σε αρκετούς ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και φόβος για αύξηση κόστους και ατυχημάτων
Ακούστε το άρθρο

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και τους εκπαιδευτές η αλλαγή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσον αφορά την διαδικασία για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης.

Κάμερες στο αυτοκίνητο και εκπαιδευτές στο… πίσω κάθισμα! Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που έρχονται στις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης με τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης να είναι κάτι περισσότερο από προβληματισμένοι αφού όπως υποστηρίζουν τα κενά είναι πολλά!

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, η τοποθέτηση του εκπαιδευτή στο πίσω κάθισμα αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο το κόστος για την έκδοση του διπλώματος και αυτό γιατί οι σχολές οδηγών θα χρειαστεί να αυξήσουν επίσης τις ώρες μαθημάτων με τους υποψήφιους οδηγούς.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, τονίζοντας πως το αν οι αλλαγές που αφορούν τον τρόπο εξετάσεων είναι θετικές ή αρνητικές, θα φανεί στην πράξη.

Φώτης Τρίμμης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών

«Αύξηση κόστους και κινδύνου ατυχήματος»

«Έχει προκαλέσει έναν ‘’πονοκέφαλο’’ η αλλαγή στις εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Αυτό σύμφωνα με τις Ασφαλιστικές, οι οποίες είχαν ανεβάσει πάλι το κόστος των τιμών την ημέρα των εξετάσεων, θα ανεβάσει γενικότερα και το κόστος του διπλώματος και οι σχολές οδηγών θα πρέπει να ανεβάσουν τις ώρες μαθημάτων.  Η τοποθέτηση του εκπαιδευτή στο πίσω κάθισμα έχει επιφέρει εκτός από την αύξηση κόστους του διπλώματος και την αύξηση του κινδύνου ατυχήματος. Γενικότερα, αυτό το σύστημα έχει και καλά και κακά αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη».

Δημήτρης Βαγγόπουλος,  ιδιοκτήτης σχολής οδηγών

«Οι κάμερες θα βοηθήσουν στο αδιάβλητο του συστήματος»

«Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν είναι κάτι καινούριο απλά αυτό που μένει είναι η υλοποίηση όσων έχουν ανακοινωθεί. Δηλαδή, να μπουν οι κάμερες στους χώρους θεωρητικής εξέτασης και να απομονώσουν τις καλωδιώσεις και τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων αλλά και οι κάμερες στην πρακτική εξέταση. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση γιατί το σύστημα θα είναι αδιάβλητο και θα μπορεί κάποιος να παίρνει το δίπλωμα με την αξία του».

Όλη η επικαιρότητα