Χωρίς κατηγορία

Έρχονται δυνατά οι «Αποχρώσεις» του Χάρη Ρώμα

romas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες από τη Θεατρική Ομάδα νέων του δήμου Ήλιδας «Αποχρώσεις», καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και σε ενάμισι περίπου μήνα ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά με ένα έργο-πρόκληση.

Πρόκειται για το έργο του αγαπημένου Χάρη Ρώμα: «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου», το οποίο αποτελεί ένα στοίχημα για την Ομάδα και ήδη εκδόθηκε και το πρόγραμμα των παραστάσεων. Το έργο θα ανέβει στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας από την Παρασκευή 17 Απριλίου έως και την Τρίτη 28 Απριλίου.

Αποδέχτηκε την πρόσκληση

Μεγαλύτερη πρόκληση για τα παιδιά της Ομάδας που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη παράσταση είναι το γεγονός ότι σε δύο από τις παραστάσεις θα παραστεί και ο ίδιος ο Χάρης Ρώμας και πιο συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός θα βρεθεί στην Αμαλιάδα και θα δει τις παραστάσεις τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του εμπνευστή της Ομάδας «Αποχρώσεις» Θοδωρή Δανίκα, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση και κρατά και πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του βρίσκονται και οι:  Κέλλυ Βλάχου, Σταυρούλα Γάλαρη και  Γιάννης Καρατζάς, ενώ τα έσοδα της παράστασης τα παιδιά έχουν αποφασίσει να τα διαθέσουν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το έργο

Το έργο είναι μία κωμωδία καταστάσεων, με πολλά στοιχεία που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και τα παιδιά θέλουν να περάσουν διάφορα μηνύματα, αλλά κυρίως να κάνουν το κοινό να γελάσει με την ψυχή του.

Σύμφωνα με το σενάριο, στο επίκεντρο βρίσκεται ο καταξιωμένος ηθοποιός Χάρης Θεοφράστου, η μεγάλη καριέρα του οποίου έχει πάρει την κατιούσα. Παθιασμένος χαρτοπαίκτης, σαρκαστικός, αυστηρός, δύσκολος, πικραμένος, μισάνθρωπος. Είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του επίσης ηθοποιό Εύα Μπιρμπίλη, η οποία είναι όμορφη και εντυπωσιακή, με τη βοήθεια όμως των αισθητικών επεμβάσεων, που είναι η μανία της και είναι κυνηγός της νιότης. Στη ζωή της Εύας έχει μπει ο όμορφος  30αρης δικηγόρος Λάμπρος Νούνεσης, ο οποίος είναι έξυπνος, φιλόδοξος και λίγο αλαζόνας. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η Φένια, νεαρή πεντικιουρίστα, που θέλει μετά μανίας να γίνει ηθοποιός, χαριτωμένη, χωρίς μόρφωση και κουλτούρα, ένας χείμαρρος αυθορμητισμού που «πνίγει» το Χάρη.

Το τι συμβαίνει ανάμεσα στα τέσσερα αυτά πρόσωπα θα το δούμε επί σκηνής, τα παιδιά πάντως που συμμετέχουν στην παράσταση είναι ενθουσιασμένα.

Το επόμενο έργο της Ομάδας, που θα γράψει πάλι ο Θοδωρής Δανίκας, αναμένεται να ανέβει τον Απρίλιο και εκεί θα συμμετέχουν περισσότερα άτομα. 

Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα