Ηλεία

Καθ΄οδόν τρία νέα ασθενοφόρα στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Με τρία νέα ασθενοφόρα αναμένεται να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, όπως δήλωσε χθες στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, Γρ. Μπαράκος, στο περιθώριο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ξεκίνησε χθες στην Πάτρα.

Νωρίτερα, ο κ. Μπαράκος, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη παρεμβαση στη συνεδρία για την Υγεία, έκανς μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, από τα πρώτα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ηλεία, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια βίωνε ένα δράμα προσπαθώντας να καλύψει όλο τον νομό με τρία οχήματα, και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρ. Ξανθό, να συμβάλει ώστε να λειτουργήσει κανονικά ο ιδρυμένος τομέας του ΕΚΑΒ στη Ζαχάρως. Παράλληλα, υπογράμμισε τη ραγδαία αύξηση των διακομιδών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων, εξάροντας την αυτοθυσία του προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

«Στον καταμερισμό που έχουμε κάνει, στο ξεκίνημα θα δώσουμε τρία καινούρια οχήματα και θα διεκδικών με κάθε τρόπο τη στελέχωση του συστημένου τομέα στη Ζαχάρως, για να καλύψουμε τα σοβαρά προβλήματα στη νότια Ηλεία. έχουμε υποφέρει με τα τρία ασθενοφόρα και πρέπει να το λύσουμε. Όταν έρθουν όλα τα ασθενοφόρα, θα πάρουμε μια ανάσα», είπε ο κ. Μπαράκος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων για να περιοριστούν οι διακομιδές.

Όλη η επικαιρότητα