Life Έρευνα

Έρευνα αισιοδοξίας: «Το παγωτό ως πρωινό διώχνει τον εκνευρισμό και ενεργοποιεί σώμα και μυαλό»

Η χαμηλή θερμοκρασία, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και τον βοηθά να επεξεργάζεται τις πληροφορίες γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.
Ακούστε το άρθρο

Η κατανάλωση παγωτού για πρωινό, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και δίνει πνευματική ώθηση, σύμφωνα με έρευνα ιαπωνικού πανεπιστημίου.

Ο Γιοσιχίκο Κόγκα, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Kyorin του Τόκιο, πραγματοποίησε την παράδοξη έρευνα, που κατέληξε ότι το επιδόρπιο ως πρωινό έχει θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό. Η χαμηλή θερμοκρασία, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και τον βοηθά να επεξεργάζεται τις πληροφορίες γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Σε περίπτωση που θα επιλέξετε να φάτε παγωτό το πρωί, συνδυάστε το με φρούτα ή ξηρούς καρπούς, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Η έρευνα

Ο Γιοσιχίκο Κόγκα, χώρισε τους εθελοντές σε δύο ομάδες. Από την πρώτη ζήτησε να καταναλώνει παγωτό για πρωινό και στους υπόλοιπους να διατηρήσουν τις συνήθειές τους.

Στη συνέχεια, εξέτασε την εγκεφαλική δραστηριότητα εκείνων που κατανάλωναν παγωτό αμέσως μετά το ξύπνημα, αλλά και των υπολοίπων. Όσο καταγραφόταν η εγκεφαλική τους δραστηριότητα, έπρεπε να απαντούν σε ερωτήσεις και υποβλήθηκαν σε ορισμένες ψυχικές ασκήσεις. Ως αποτέλεσμα, όσοι κατανάλωσαν παγωτό, είχαν καλά αντανακλαστικά, απάντησαν γρηγορότερα και είχαν κατανοήσει περισσότερες από τις ερωτήσεις.

Σε δεύτερη φάση, ζητήθηκε αντί να καταναλώσουν παγωτό, να πιουν κρύο νερό. Η έρευνα έδειξε, ότι το παγωτό βελτιώνει τη διάθεση, διώχνει τον εκνευρισμό, κρατάει σε εγρήγορση το μυαλό και το σώμα.

Οι επιστήμονες εικάζουν, ότι αυτό συμβαίνει λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, που κινητοποιεί το σώμα και το μυαλό. Σε συνδυασμό με τη ζάχαρη που περιέχει το παγωτό, ανεβαίνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, προσφέροντας ενέργεια. Αντίθετα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι διατροφολόγοι προτείνουν το πρωινό να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και φρούτα.

Σε περίπτωση που θα επιλέξετε να φάτε παγωτό το πρωί, συνδυάστε το με φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα