Ελλάδα

Έρευνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού στις φυλακές ζητά ο Άρειος Πάγος

Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε την ποινική και πειθαρχική έρευνα για τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη στην υπόθεση του 19χρόνου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώναο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλουδη, στην Ρόδο.

Ειδικότερα, η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει ποινικά και πειθαρχικά την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα και να αναζητήσει και να αξιολόγηση το βίντεο το οποίο ελήφθη από άλλους κρατούμενους και προβλήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι έχει διαταχθεί πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών.

Ακόμη, ο κ. Καλογήρου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «για το συμβάν διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

Όλη η επικαιρότητα