Αχαϊα

Έρευνες για τους γονείς των μωρών που βρέθηκαν στο δρόμο της Πάτρας

Ακούστε το άρθρο

Σε όλη την Αχαΐα πραγματοποιούν έρευνες οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών προσώπων των δύο νηπίων και ενός βρέφους που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα να περιφέρονται σε περιοχή της Πάτρας.

Πρόκειται για τρία μικρά κοριτσάκια ηλικίας μόλις 2,5 ετών, 1,5 έτους και 4 μηνών, τα οποία εντόπισε την Τετάρτη κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Τα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξακολουθούν να παραμένουν, χωρίς κανένας μέχρι στιγμής να τα έχει αναζητήσει.

Εγκατέλειψαν τρία κοριτσάκια στην Πάτρα, ψάχνουν τους γονείς

Η Αστυνομία δεν έχει σαφή στοιχεία για την ταυτότητα τους, ωστόσο οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσανατολίζονται στην πιθανότητα τα τρία κοριτσάκια να προέρχονται από οικογένεια Ρομά.

Για το λόγο αυτό, έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πηγαίνουν στους καταυλισμούς και δείχνουν φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει.

Παράλληλα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έμεναν σε κάποιο σπίτι, είτε μέσα στην πόλη της Πάτρας, είτε σε γειτονική περιοχή.

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τα παρακολουθούν, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αναλάβει την φροντίδα τους.

Τα τρία κοριτσάκια θα παραμείνουν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για κάποιο χρονικό διάστημα και αν δεν βρεθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα