Ελλάδα

Έρευνα εις βάθος ζητούν κάτοικοι της Ζακύνθου για τις αγοραπωλησίες στο Ναυάγιο

nayagioo.jpg

Τη σε βάθος διερεύνηση και έλεγχο των πράξεων και ενεργειών κάθε εμπλεκόμενου στην υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης των 15.000 στρεμμάτων, από τον κ. Γεώργιο Χάρο στην εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ ΑΕ, ζήτησαν οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων από το υπουργείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς.


Αντιπροσωπεία τους που βρέθηκε προ ημερών στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα στον οποίο παρουσίασε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες της υπόθεσης.


Παράλληλα έγινε γνωστό ότι για τις ενέργειες διοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων εκπρόσωποι της περιοχής των ορεινών κοινοτήτων προτίθενται να προσφύγουν και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπρόσθετα, την έντονη αντίδρασή τους έχει προκαλέσει και η έριδα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ιδιωτών και της τοπικής Εκκλησίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς έκτασης που εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή του «Ναυαγίου».

Φέρονται, δε, αμετακίνητοι στο γεγονός πως ήταν και παραμένει κοινοτική περιουσία. Ταυτόχρονα, ζητούν να πάψουν κάποιοι να το βλέπουν σαν “φιλέτο” που μπορεί να πωλήσουν και συνεπώς μαλώνουν σε… ξένο αχυρώνα.

Πηγή: imerazante.gr

Όλη η επικαιρότητα