Ηλεία

Έργα οδοποιίας ύψους 5 εκατ. ευρώ για την Ηλεία

dromoi3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έργα πέντε εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκαν για την Ηλεία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος τα οποία αφορούν έργα οδοποιίας κυρίως.


Ειδικότερα  την συντήρηση Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Γαστούνη – Βαρθολομιό – Λ. Κυλλήνης, Βαρθολομιό – Νεοχώρι και Δήμητρα – Μάχου – Κάστρο – Κυλλήνη, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Επίσης την υλοποίηση εργασιών επισκευής και βελτίωσης των Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Θολό – Ν. Φιγαλεία – Επικ. Απόλλων και Επικ. Απόλλων – Ανδρίτσαινα – όρια Ν. Ηλείας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.       


«Όσον αφορά του οδικούς άξονες που πρέπει να συντηρηθούν, είναι πρωταρχικής σημασίας για ολόκληρη την Περιφέρεια αφού θα πρέπει με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε στην μείωση των οδικών κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, που δυστυχώς είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έχω ξαναπεί πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ακόμη και το τελευταίο ευρώ ώστε να μπορέσουμε να συντηρήσουμε τους δρόμους μας» επεσήμανε ο περιφερειάρχης κ Απόστολος Κατσιφάρας.

Στρατηγικό πλεονέκτημα                                                                              

Στρατηγικό πλεονέκτημα για το Νομό Ηλείας είναι ο τριτογενής τομέας, κάτι που επεσήμανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος στην τοποθέτηση του για την πρόταση έγκρισης έργων για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ήταν και το πρώτο θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κυριακής 28ης Δεκεμβρίου. Παράλληλα ο κ. Αριστειδόπουλος τόνισε ότι η υλοποίηση των δυο έργων,  «συντήρηση επαρχιακών οδικών αξόνων Γαστούνη- Βαρθολομιού- Λεχαινών- Κυλλήνης, Βαρθολομιό – Νεοχώρι & Δήμητρα – Μάχου – Κάστρο – Κυλλήνη» προϋπολογισμού 2.500.000,00€ & «συντήρηση επαρχιακών οδικών αξόνων Θολό – Ν. Φιγαλεία – Επικ. Απόλλων & Επικ. Απόλλων – Ανδρίτσαινα – όρια Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 2.500.000,00€, που συμπεριλήφθηκαν στην πρόταση έγκρισης έργων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα λειτουργήσει ευεργετικά και προωθητικά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του τριτογενή τομέα στις περιοχές παρέμβασης, θα δώσει ανάσες στις τοπικές επιχειρήσεις και παράλληλα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».                                                                                               

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έθεσε κατά τη συνεδρίαση σημαντικές παραμέτρους για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των οδικών δικτύων, πάντα σε πλήρη συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Τροχαία για τα σημεία που θα πρέπει να συντηρηθούν άμεσα.

Παναγιώτης Παυλόπουλος

Όλη η επικαιρότητα