Ηλεία Υγεία

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: καλούν σε κοινό αγώνα τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πύργου

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα απευθύνει ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Πύργου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της λειτουργίας και των δύο Νοσοκομείων.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, χαιρετίζει την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου.

Πρόκειται για μία ανακοίνωση που στηλιτεύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και της Αμαλιάδας. Ο κ. Σωτηρόπουλος συμφωνεί με τα όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση, επιρρίπτει ευθύνες στην διοίκηση και τείνει χείρα συνεργασίας στους συναδέλφους του στον Πύργο για κοινό αγώνα.

«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις αντιπαλότητες στο μακρινό παρελθόν. Ενώνουμε τις δυνάμεις απέναντι σε όσους ευθύνονται για το σημερινό χάλι» λέει χαρακτηριστικά, μεταφέροντας και την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας με… μηδέν εισαγωγές εδώ και τρεις εβδομάδες!

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος χαιρετίζει την ανακοίνωση των συναδέλφων του στον Πύργο και τους καλεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους

Η δήλωση

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σωτηρόπουλου είναι η εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι του Πύργου  χαιρετίζουμε  την ανακοίνωσή σας σχετικά με την λειτουργία των νοσοκομείων μας. Η κατάσταση είναι ακριβώς έτσι και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Ήταν γενναία η απόφασή σας να καταγγείλετε την διοίκηση για τις παλινωδίες που ραδιουργεί, τους εκβιασμούς και τα νταηλίκια  στο νοσηλευτικό προσωπικό, ..εκεί που μπορεί «αλλού διυλίζει τον κώνωπα και αλλού καταπίνει την κάμηλο». Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις αντιπαλότητες στο μακρινό παρελθόν τότε που πόνταραν  στην διαρκή αντιπαράθεσή μας, να σπέρνουν διχόνοιες και να μας έχουν  σε διαρκή πόλεμο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε όσους ευθύνονται για το σημερινό χάλι.  Μαζί ενωμένοι  καταγγέλλουμε τις πολιτικές και πρακτικές που υποβαθμίζουν τα νοσοκομεία μας και αναδεικνύουμε τις λύσεις για να βγούμε από το τέλμα. Η «ισχύς εν τη ενώσει» απέναντι  σε κάθε ύπουλο σχέδιο συρρίκνωσης των δομών μας .Οι συνθήκες ασφάλειας εδώ στη Αμαλιάδα που παπαγαλίζουν κάποιοι.. είναι πολύ καλύτερες από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στον Πύργο. Όλα είναι προσχηματικά για να γκρεμίσουν ότι έμεινε όρθιο. Οφείλει η διοίκηση να τις ρυθμίσει και να επαναφέρει ένα λειτουργικό περιβάλλον με ασφάλεια όπως δούλευε τόσα χρόνια. Το οφείλει σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και στην κοινωνία της Ηλείας  Αλλά δυστυχώς  η διγλωσσία και η  υποκρισία  είναι εμφανής όταν μετά την ανακοίνωση των συναδέλφων απαντά στο fb  «κόντρα στη μίζερη και ισοπεδωτική κριτική υπάρχει και η άλλη πλευρά…»  και παραθέτει ευχαριστήρια ανακοίνωση  πολιτών για τον ίδιο και για το προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής…!!! Είναι τουλάχιστον  ντροπή προς τους συναδέλφους εργαζόμενους της παθολογικής  του Πύργου που τα έχουν δώσει όλα. Ενώ  λίγη ώρα  αργότερα ανακοινώνει στα ΜΜΕ  ότι δεν έχουμε αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής  της Αμαλιάδας και εργάζεται  o ίδιος  προκειμένου να παραμείνει όρθια…??  με 0 εισαγωγές εδώ και τρεις εβδομάδες. Η  επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Όλη η επικαιρότητα