Αρθρογραφία

Έργο που ανήκει στους πολίτες…

«Ξεκινήστε αθόρυβα τον δρόμο χωρίς οικειοποιήσεις πρωτοβουλιών ή «κορώνες» ανώφελων κριτικών. Επικεντρωθείτε όλοι στη σύντομη υλοποίησή του…»

Ξεκινά λοιπόν ο δρόμος Πύργου – Πατρών: Που αρχικώς ήταν οριοθετημένος μέχρι την Τσακώνα, αλλά στη «διαδρομή του» περιορίστηκε ως τη μέση του Νομού, ενώ πολύ παλαιότερη έφερε και την ονομασία «Ολυμπία Οδός» την οποία έχασε επίσης μετά τις περιπέτειες που αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά του…

Ένα έργο που πέρασε από «σαράντα κύματα», είναι τώρα περισσότερο από ποτέ κοντά στην υλοποίησή του, έστω και με αυτό τον «πληγωμένο» τρόπο, για τον οποίο, ουδείς δεν θα πρέπει και δεν έχει το δικαίωμα είτε να πανηγυρίζει ή ακόμη και να καταγγέλει για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος.

Ο χειρισμός του θέματος με διαφορά «φιλοσοφίας» από τους νυν και τους προηγούμενους που αποφάσισαν για το έργο προκάλεσε δυστροπία και εκνευρισμό. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα, όταν διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι ο δρόμος επιχειρείται να ενταχθεί σε μια ατέρμονη διαδικασία προπαγάνδας και πολιτικής σκοπιμότητας.

Οι πολιτικοί όμως του παρόντος, του πρόσφατου παρελθόντος και κάποιοι του μέλλοντος, να βάλουν πολύ καλά στο μυαλό τους ότι το έργο ανήκει στον λαό της Ηλείας, της Αχαΐας και κατ’ επέκταση λόγω εξυπηρέτησης στο λαό της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς!

Είναι όλος αυτός ο κόσμος που χρόνια τώρα φωνάζει για έναν δρόμο της προκοπής, που θα τον οδηγεί πιο γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό του και θα συνδέει τα Ιόνια Νησιά και τη Δυτ. Ελλάδα άμεσα και με «κέρδος χρόνου» με τα μεγάλα Αστικά Κέντρα.

Είναι επίσης όλος αυτός ο κόσμος που κάποιος από την οικογένειά του, το φιλικό του περιβάλλον, τον εργασιακό του χώρο και από τις υπόλοιπες δράσεις στον περίγυρό του, έγινε «θυσία» στο βωμό της σημερινής επικίνδυνης οδικής αρτηρίας.

Αφήστε έτσι κατά μέρος ότι έχετε να μας πείτε για το δρόμο Πύργου – Πατρών και ζητήστε αρχικά συγγνώμη από τους κατοίκους του τόπου που θα δουν (αν τελικά δουν ολοκληρωμένο) ένα σύγχρονο μεγάλο έργο στην περιοχή τους, τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα όρια της ανησυχίας και της αγωνίας τους…

Γιατί έχετε όλοι ευθύνη. Εσείς που λέτε ότι κάνετε τώρα το έργο, αφού φροντίσατε να το κατακερματίσετε και να αγνοήσετε τις αιτιάσεις περί καθυστερήσεων, αφερεγγυοτήτων και όλα τα υπόλοιπα που σας διατυμπανίζαμε, φθάνοντας έτσι στο παρά πέντε και με εργολαβία «στον αέρα»…

Και εσείς που μας ανακοινώσατε ότι είχατε έτοιμο το έργο, αλλά δεν το προχωρήσατε γιατί χάσατε τις εκλογές και ενώ αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι ούτε στα… χαρτιά δεν το δρομολογήσατε ούτε σε κάποιο συγκροτημένο φάκελο το προσδιορίζατε, ούτε καν στην Ε.Ε. δεν το στείλατε για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Κάνετε λάθος κάθε φορά να υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού. Μην το κάνετε λοιπόν και πάλι γιατί πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπερβολικά άδικο και άμεσα – τώρα πια- αντιληπτό. Ξεκινήστε το έργο επιτέλους, αθόρυβα και αποτελεσματικά ως προς την πορεία της υλοποίησής του. Αυτό πρέπει να επιδιώξουμε όλοι τώρα πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και τοπική κοινωνία επικεντρωμένοι σε ένα τέτοιο στόχο χωρίς οικειοποιήσεις πρωτοβουλιών ή «κορώνες» ανώφελων κριτικών…

Όλη η επικαιρότητα