Ηλεία

Έργο ύψους 3,7 εκατ. ευρώ: Φωτισμός και αναβάθμιση στον δρόμο Πύργος-Κατάκολο

Ακούστε το άρθρο

Έργα που θα αναβαθμίσουν τον επαρχιακό δρόμο Πύργος-Κατάκολο προωθεί  η ΠΕ Ηλείας μέσα από την ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, ύψους περίπου 3,7 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι η επάρκεια του φωτισμού αλλά και η αναβάθμισή του, ώστε να βελτιωθεί τόσο η ασφάλεια όσο και η αισθητική του δρόμου. Όπως δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, πιθανότατα στις αρχές του φθινοπώρου θα είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να δημοπρατήσουν το έργο.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η βελτίωση του οδικού δικτύου όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και των πεζών, με την παράλληλη πεζοδρόμηση ορισμένων τμημάτων και τη διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου.

«Μία από τις πρώτες μας προτεραιότητες στο πλαίσιο της ΟΧΕ είναι ο δρόμος από τον Πύργο έως το Κατάκολο, περνώντας από τον Αγ. Ιωάννη. Ο δρόμος αυτός ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πύργου, και όχι μόνο όσους μεταβαίνουν στο Κατάκολο, αλλά και συμπολίτες μας από το Πύργο που εκεί κάνουν τον περίπατό τους και την αναψυχή τους. Για τον δρόμο αυτό έχουμε προϋπολογίσει ένα ποσό 3,7 εκατ. ευρώ και θέλουμε να βελτιώσουμε όχι μόνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, αλλά  και τη δυνατότητα που μπορούμε να δώσουμε στην κυκλοφορία των πεζών», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να δούμε εάν σε αυτά τα μεγάλα πεζοδρόμια που ήδη υπάρχουν να δούμε εάν γίνεται να τα μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες του Πύργου και σε όποιο άλλο θέλει μέσω ενός ποδηλατοδρόμου να κάνουν τη διαδρομή έως τον Άγιο Ιωάννη και γιατί όχι και μέχρι το Κατάκολο να μπορεί να πεζοδρομηθεί και να καλλωπιστεί αυτός ο δρόμος. Νομίζω ότι θα δώσει τη δυνατότητα και όσων από την κρουαζιέρα θέλουν να ανεβαίνουν με άλλα μέσα, εκτός από τα αυτοκίνητα, στην πόλη του Πύργου», είπε ο κ.Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα