Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εργολάβοι και αρχαιότητες «φρενάρουν» την ολοκλήρωση της Ε.Ο. Κόρινθος-Καλαμάτα-Σπάρτη

odika_erga_0.jpg

Οι αρχαιότητες θα αποτελέσουν το κυριότερο εμπόδιο για την κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη με το οποίο θα ολοκληρωθεί το Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, ανοίγοντας νέο κύκλο αποζημιώσεων για τους εργολάβους (Άκτωρ, Ιντρακάτ και J&P Άβαξ).

Η μόνη προχωρημένη σύμβαση παραχώρησης, βρίσκεται από καιρό αντιμέτωπη με τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποτελούν την κύρια αιτία των καθυστερήσεων για την περαίωση του έργου.

Οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για παράδοση του αυτοκινητοδρόμου τον Ιούνιο του 2014, ο χρόνος όμως αυτός κρίνεται μάλλον αισιόδοξος εάν αναλογιστεί κανείς των πορεία των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Πολιτισμού ζητά να μετακινηθούν και άλλα μνημεία στο Σταθμό Εξυπηρέτησης της Πελάνας που έχει σχεδιαστεί να εκτεθούν οι αρχαιότητες, γεγονός που δημιουργεί νέες καθυστερήσεις και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέο γύρο διεκδικήσεων από την πλευρά την κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο.

Ο παραχωρησιούχος βρίσκεται ήδη σε διαιτησία διεκδικώντας πάνω από 50 εκ. ευρώ για συμβατικές καθυστερήσεις στο έργο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχασε την υπόθεση για αποζημίωση 10 εκ. ευρώ λόγω καθυστέρησης στην παράδοση του Παραδείσια -Τσακώνα.

Το υπουργείο απάντησε προ εβδομάδων και στην επιστολή που έλαβε από την Olaf (ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης) σχετικά με τις καταγγελίες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Χουντή για την αποζημίωση ύψους 68 εκ. ευρώ που πήρε η κοινοπραξία Μορέας λόγω καθυστέρησης στην έναρξη παραχώρησης του έργου.

Με βάση τους ισχυρισμούς του κ. Χουντή, το δημόσιο αναγκάστηκε να πληρώσει την γενναία αποζημίωση εξαιτίας εσκεμμένης καθυστέρησης στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Όπως μάλιστα είχε σημειώσει, η έγκριση της ΜΠΕ είχε μια σοβαρή παρατυπία καθώς εμφανιζόταν να έχει υπογραφεί από την πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή παρά το γεγονός ότι την περίοδο εκείνη είχε αποχωρήσει από το υπουργείο.

Η γκάφα των υπηρεσιών του υπουργείου διορθώθηκε πριν από ενάμιση μήνα με ανάρτηση στη διαύγεια της ορθής υπογραφής του υπουργού που ήταν ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάντησή του προς την Olaf το υπουργείο αρνείται ότι ο λόγος της αποζημίωσης ήταν η καθυστέρηση στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι για την καταβολή της αποζημίωσης υπεύθυνες είναι οι υπηρεσίες της Κομισιόν, οι οποίες ύστερα από καταγγελία ελληνικής τεχνικής εταιρείας είχαν φρενάρει την εξέλιξη του έργου.

Τότε μάλιστα το δημόσιο είχε ζητήσει να πληρώσει η ΕΕ την αποζημίωση προς τον εργολάβο, που είχε ως αποτέλεσμα η έναρξη της παραχώρησης να γίνει το Μάρτιο του 2008 ενώ ήταν προγραμματισμένη για το Γενάρη του 2007.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η σύμβαση παραχώρησης δεν προέβλεπε αποζημίωση για τον εργολάβο, καθώς σε περίπτωση καθυστέρησης στην έναρξη ενός έργου άνω του ενός χρόνου, υπάρχει η δυνατότητα συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Δεν επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Μορέα όπως και της Ολυμπίας Οδού όπου υπήρξε ανάλογη εξέλιξη, καθώς οι εργολάβοι απαίτησαν την αποζημίωση και την εισέπραξαν.

Πηγή: newmoney.gr
 

Όλη η επικαιρότητα