Εκκλησία Ηλεία

Εργοτάξιο πάλι ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Πύργο – Εγκαίνια ανήμερα του Αγίου Νικολάου

Ακούστε το άρθρο

Η πολυετής περιπέτεια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, που αυτές τις μέρες μετατράπηκε και πάλι σε εργοτάξιο, τελειώνει οριστικά στις  6 Δεκεμβρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, οπότε και θα τελεστούν με κάθε μεγαλοπρέπεια τα Εγκαίνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μια εβδομάδα περίπου, το Υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε προς την ανάδοχο εταιρεία Ειδική Διαταγή ώστε να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες.

Έτσι από την περασμένη Δευτέρα η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε έναν αγώνα ώστε στα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν αποκατασταθεί οι κακοτεχνίες. Στη συνέχεια και περί τα μέσα Σεπτεμβρίου,  θα έρθει η τριμελής Επιτροπή από το Υπουργείο Πολιτισμού για έλεγχο και αν όλα είναι σωστά θα γίνει η προσωρινή παραλαβή από τον εκπρόσωπο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Παραλαβής στις 26 και 27 Ιουλίου που βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό στον Πύργο, για την προσωρινή παραλαβή,  προέβη στον ποιοτικό έλεγχο των εργασιών και διαπίστωσε μεν  ότι μεγάλο μέρος από τις εργασίες έχουν εκτελεστεί «σύμφωνα  με τη μελέτη, τους κανόνες της Τέχνης και της Επιστήμης και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, επισημαίνοντας εντούτοις  κάποιες παρατηρήσεις», όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής.

Έτσι ο μητροπολιτικός ναός έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα πρέπει να ξεκινήσει αγώνα δρόμου ώστε όλα να είναι έτοιμα στις αρχές Δεκεμβρίου και ο ναός σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να λειτουργήσει μεγαλοπρεπώς και όπως του αρμόζει, ανήμερα του Αγίου Νικολάου.

Όλη η επικαιρότητα