Πολιτική

Έρχεται Δεξιά Πλατφόρμα στη Νέα Δημοκρατία

voridis_adonis_b2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκεται σε τροχιά ρήξης με το κόμμα της, μία νέα… Δεξιά Πλατφόρμα βρίσκεται στα σκαριά στην αντίπερα όχθη του πολιτικού φάσματος.

Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, έχοντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και με τον εν αναμονή διεκδικητή της ηγεσίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρούν να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις από την στροφή στο μεταρρυθμιστικό κέντρο που επιδιώκει ανοιχτά και βίαια ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υιοθετώντας μία υπεύθυνη και μετριοπαθή στάση απέναντι στην κυβέρνηση στις κρίσιμες συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο εκφραστές της λαϊκής Δεξιάς στη Συγγρού επιχειρούν να «οχυρώσουν» τη θέση τους στη Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν αποτελεί μυστικό ότι δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης των πλέον μετριοπαθών κεντροδεξιών που ζητούν επαναπροσανατολισμό της ιδεολογικής ταυτότητας της παράταξης στις αρχές του καραμανλισμού, με μετατόπιση προς το κέντρο στον πολιτικό άξονα.

Τούτων δοθέντων, οι δύο πολιτικοί επιχειρούν να συσπειρώσουν γύρω τους τους βουλευτές και τα στελέχη που εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της κεντρώας στροφής του κ. Μεϊμαράκη, δημιουργώντας μία άτυπη «Δεξιά Πλατφόρμα» που θα στεγάσει τους εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς που μέχρι πρότινος υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά ένοιωθε πιο οικεία στη Συγγρού.

Το μήνυμα αυτό φρόντισαν να στείλουν στην – κατά τα άλλα πανηγυρική εκλογή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην διευρυμένη Πολιτική Επιτροπή – την περασμένη εβδομάδα. «Η παράταξη πήρε έκφραση με το Λαϊκό Κόμμα, το Συναγερμό, την ΕΡΕ, τη Ν.Δ, αλλά είναι πάντα αυτή η παράταξη που λέγεται δεξιά στην Ελλάδα, αυτό εκπροσωπούμε, αυτό είμαστε και αυτό δε φτιάχτηκε ούτε αλλάζει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, αντιπαραβάλλοντας τις ιστορικές καταβολές της Αριστεράς: «Υπάρχουν αντίπαλοι που εκφράστηκαν με διάφορες μεταμορφώσεις που πήρε το μαρξιστικό κίνημα: Πρώτα το ΣΕΚΕ, μετά το ΚΚΕ ο Δημοκρατικός Στρατός που ήταν κομμουνιστικός όπως ανέφερε, η ΕΔΑ, αλλα ο ιδεολογικός αγώνας ήταν πάντα ο ίδιος».

Τη σκυτάλη από τον Μάκη Βορίδη πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στη συζήτηση ιδεολογικού επαναπροσανατολισμού της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία έκανε λόγο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κάνοντας λόγο για «μεταρρυθμιστικό κέντρο», τόνισε ότι «εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια στα προηγούμενα χρόνια, και θα την κρατήσουμε ως περήφανοι δεξιοί, που δεν ντρέπονται τι είναι». Με αυτόν τον τρόπο και με το «εμείς» ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να υπογραμμίσει το ρόλο των στελεχών της λαϊκής Δεξιάς τα τελευταία χρόνια επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Η συσπείρωση που επιχειρείται στις παρυφές της λαϊκής Δεξιάς προς το παρόν δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία βλέποντας το χαμένο λαϊκό έρεισμα να «ζωντανεύει», δεν μπαίνει σε κλίμα εσωστρέφειας. Ωστόσο, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ακολουθούν και ο πυκνός πολιτικός χρόνος εγκυμονούν κινδύνους για το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας…

news.gr

Όλη η επικαιρότητα