ΕΠΣ Ηλείας

Ερμής Πλατάνου: Αναγεννήθηκε από τις στάχτες του!

Ακούστε το άρθρο

Με τη δύναμη της έδρας επέστρεψε στην Α1 κατηγορία

Όταν το καλοκαίρι  του 2016 , και μετά από ένα χρόνο αποχής από τα αθλητικά δρώμενα της Ηλείας,  έκανε και πάλι την εμφάνισή του ο ιστορικός Ερμής Πλατάνου, όπου κατέβηκε με νέο διοικητικό συμβούλιο και με πρόεδρο τον κ. Φωτόπουλο Ιωάννη, ουδείς πίστευε ότι θα έφτανε   μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να επιστρέψει  φετος στην Α1 της ΕΠΣΗ, και εκεί που είναι η φυσική του θέση! Όμως ο ιστορικός Ερμής τη σεζόν που πέρασε, παρότι δεν ολοκληρώθηκε(απέμεναν 4 αγωνιστικές), έβαλε σε όλους «γυαλιά»!

Πρώτος σε 22 αγώνες με 44 βαθμούς!

Κάνονταςς λοιπόν μια εντυπωσιακή πορεία στον α΄  γύρο, όπου σε 13 αγώνες συγκέντρωσε 33 βαθμούς, έβαλε τα θεμέλια της ανόδου, καθως στο β΄ γύρο και στους  9 αγώνες που έγιναν τελικά, συγκέντρωσε μόλις 11 βαθμούς! Συνολικά δηλ. είχε 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες , και τέρματα : 55 – 28! Εντός έδρας είχε: 10 νίκες, και 1 ισοπαλία, και εκτός έδρας, 4 νίκες, 1  ισοπαλία και 6 ήττες!

Πρώτος σκόρερ με 22 γκολ ο Χρ. Παπαγεωργίου!

Σημαντική συμβολή στην άνοδο του Ερμή έχει  ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει αναδείξει ο Πλάτανος, όπως είναι ο Χρ. Παπαγεωργίου, που πέτυχε 22 γκολ! Τον ακολούθησε με 8 γκολ ο Παναγιώτης Τσιμάνης, και με 7 γκολ ο Γιώργος Καραχάλιος!  6 γκολ πέτυχε ο γυμναστής και παίκτης της ομάδας, Τάσος Σακέλλης! Ενώ 5 γκολ πέτυχε ο Παναγιώτης Ντεβενέζος , και από 2 γκολ οι, Ηλίας Καραχάλιος και Γιάννης Καπετανάκης, και από  1 γκολ οι, Γιώργος Φωτόπουλος και Παναγιώτης Κάκιας. Τέλος  υπήρξε και ένα αυτογκόλ που  πέτυχε ο Λιακόπουλος της Α.Ε. Πηνείας σε βάρος της ομάδας του!

Το ρόστερ της ανόδου:

Μιλάμε για ένα κράμα παλιών και νέων παικτών: Με τους Γ. Αποστολάκο και El. Joudi MOXAMMED , τερματοφύλακες, και ακόμα τους: Ν. Χριστόπουλο, Ι. Σταθόπουλο, Π. Νολολόπουλο, Ηλ. Καραχάλιο, Γ. Φωτόπουλο, Π. Τσιμάνη, Π. Ντεβενέζο, Αν. Σακέλλη, Χρ. Παπαγεωργίου, Γ. Καραχάλιο, Ε. Λύγγα, Π. Κάκια, Μ. Γεωργακόπουλο, Αθ. Χριστόπουλο, Ηλ. Γιαννόπουλο, Αν. Αγγελόπουλκο, Ν. Κοντό, Κλ. Λιακόπουλο, Γ. Ευθυμίου, Ι. Καπετανάκη, Γ. Πούλο, Γ. Ιακωβίδη, Αν. Τσιμάνη,  Κ. Παπαγεωργίου, Θ. Μουζής, Β. Δουβαράς, Στ. Κατσιλιέρης, Δ. Λίλας, και οι αποκτηθέντες τον Ιανουάριο, Ι. Κουτσογιαννόπουλος, ΤΕΚΙ Μπιλάι και Χρ. Διαμαντάκος!

Όλα  τα αποτελέσματα:

Ερμής  Πλ. – Α.Ο. Μακρίσια: 5 – 0 και 0 – 2

Αετός Κέντρου – Ερμής Πλ. : 1 – 7 και 1 – 4

Ερμής Πλ.  – Λ. Αστέρας Σκ.: 3 – 2 και 1 – 3

Ερμής  Πλ. – Δάφνη Ανδρ.:  1 – 0 και  0 – 2

Α.Ε. Πηνείας – Ερμής Πλ. : 2 – 4 και   0 – 1

Ερμής Πλ. – Ηλειακός Λεχ.: 5 – 0 και 0 – 1

Εθνικός Γερ. – Ερμής Πλ. : 3 – 2 και  0 – 0

Ερμής Πλ. – Διγενής Χαρ. : 5 – 1 και  2 – 2

Λέοντες Αμ. – Ερμής  Πλ. :  0 – 1 και  2 – 3

Ερμής  Πλ. –  Ατρόμητος Βαρβάσαινας: 1 – 0

Κεραυνός Βρίνας – Ερμής Πλατάνου:  4 – 2

Πρόοδος Σαλμώνης – Ερμής Πλατάνου: 1 – 5

Ερμής Πλατάνου – Θύελλα Πύργου  ;  3 – 1

Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές!

Κ. Σακέλλης (προπονητής): «Αξίζαμε  την άνοδο»

«Το γρήγορο ξεκίνημα της προετοιμασίας(12 Αυγούστου), και η πολύ καλή δουλειά που κάναμε με τη συμβολή  του γυμναστή μας  Τάσου Σακέλλη, μας έδωσαν τη δυνατότητα για έναν εντυπωσιακό α΄ γύρο, όπου ουσιαστικά μας χάρισε και την πρωτιά! Όμως είχαμε και καλό ρόστερ, δείγμα ότι στις προπονήσεις είχαμε 20 παίκτες κατά μέσο  όρο! Όμως στο β΄ γύρο είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και πολλούς στρατευμένους,  καθαρίζοντας την άνοδο στο ματς με τους Λέοντες, πριν τη διακοπή! Θέλω να πιστεύω, πως ο Ερμής , με 2 – 3 έμπειρους παίκτες ενδεκάδας, μπορεί να άνετα  να εδραιωθεί στην Α1»!

Χρ. Παπαγεωργίου (παίκτης): «Ήμασταν στην κορυφή από την αρχή»

«Στην αρχή η ομάδα ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, όμως η σωστή προετοιμασία, έφερε την εντυπωσιακή(ιδίως στον α΄ γύρο) πορεία πρωταθλητισμού, που μας χάρισε, τη δίκαιη πιστεύω πρωτιά που είχαμε από το ξεκίνημα,  και άνοδο! Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου για τη συνεργασία που είχαμε ώστε να φτάσω τα 22 γκολ έως τον τραυματισμό μου, επίσης  το Δ.Σ. του Ερμή και τον προπονητή μου για την στήριξή τους, καθώς επίσης τους Λέοντες Αμαλιάδας, και τον χειρούργο ορθοπεδικό , κ. Σωτήρη Νταβέλη»!΄

Όλη η επικαιρότητα